REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvai svarbiausios Europos Sąjungos (ES) biudžeto išlaidų sritys yra sanglaudos politika, žemės ūkis ir kaimo plėtra, energetika, moksliniai tyrimai ir eksperimentinė plėtra bei inovacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pirmadienį Briuselyje vykusiame susitikime su Europos Komisijos nare Dalia Grybauskaite, atsakinga už ES finansinį programavimą ir biudžetą, tvirtino finansų ministras Rimantas Šadžius, teigiama Finansų ministerijos pranešime.

REKLAMA

Susitikime taip pat aptartos ES struktūrinės ir kitos finansinės paramos Lietuvai klausimai, paramos panaudojimo ypatumai ir problemos.

Finansų ministro teigimu, ES lėšų įsisavinimo tempai Lietuvoje ženkliai didėja: 2005 metais vidutiniškai per mėnesį buvo įsisavinama 21 mln. litų ES lėšų, 2006 metais - 53 mln. litų, 2007-aisiais - 81 mln. litų, o 2008 metais - 90 mln. litų.

Pasak R.Šadžiaus, iki šiol viena pagrindinių priežasčių, dėl kurios strigo ES lėšų įsisavinimas, buvo projektų pabrangimas, tačiau ši problema jau išspręsta - individualiai išnagrinėti visi projektai ir, esant reikalui, jiems skirtas papildomas finansavimas iš nacionalinio biudžeto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų