• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas atmetė prašymą pristabdyti Nacionalinio stadiono statybas. Pasak teismo, viešasis interesas tokiu atveju nukentėtų labiau nei jų nestabdant.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūra prašė taikyti laikinąsias apsaugos priemones - laikinai sustabdyti statybas, nes kilo įtarimų dėl viešojo intereso pažeidimų. Teismas penktadienį atsisakė statybas stabdyti, tačiau prokuratūros skundą toliau nagrinės, pranešė portalas lrt.lt.

REKLAMA

Finansų ministras Rimantas Šadžius, kuris anksčiau kreipėsi į prokuratūrą klausdamas, ar galima finansuoti statybą, BNS sakė atsakymo dar negavęs, tačiau manąs, kad bus galima pervesti pinigus už jau padarytus darbus, o dėl likusio finansavimo tikriausiai teks palaukti galutinio teismo sprendimo.

„Jau išleistas sumas tikriausiai mes galėsime finansuoti, bet kartu esame suinteresuoti, kad šis projektas būtų be teisinių defektų - ten, kur reikia teismo sprendimų, jų bus laukiama ir mes besąlygiškai juos vykdysime. Vis dėlto manau, kad projektas pajudės, nes ir teismas turėtų būti suinteresuotas, kad jis pajudėtų“, - penktadienį teigė R.Šadžius.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismo teisėjas Dainius Rinkevičius nusprendė, kad sustabdžius statybas viešasis interesas nukentėtų labiau nei jų nestabdant, taip pat jis teigė, kad būtų pažeisti ir valstybės interesai, kadangi statybų pabaiga nutoltų dar labiau. Be to, galimai būtų nepanaudotos Vyriausybės skirtos lėšos.

Dėl tariamai pažeistų viešųjų pirkimų procedūrų - neskelbto konkurso - Vilniaus apygardos prokuratūra kreipėsi į teismą prašydama pripažinti niekine „Vilniaus kapitalinės statybos“ ir „Veikmės“ viešųjų pirkimų sutartį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūra reagavo į Vilniaus miesto tarybos nario Kęstučio Masiulio prašymą. Prokuroras taip pat savo iniciatyva patikrino ir nustatė, kad galimai buvo pažeista ir statybos leidimų išdavimo tvarka.

Teismo nutartį prokuratūra per septynias dienas dar galės apskųsti.

Prokurorams pateikus ieškinį teismui ir Finansų ministerijai nepervedant Vyriausybės skirtų 100 litų, jo statybos kol kas neatnaujinamos. Statybų bendrovė „Veikmė“ daug diskusijų sukėlusias statybas ketino atnaujinti liepos 3 dieną.

Nacionalinio stadiono statybos sostinės Šeškinės rajone, kurios buvo užkonservuotos beveik 15 metų, atnaujintos pernai vasarą, tačiau, nesulaukus žadėto Vyriausybės finansavimo, darbai praėjusį vasarį sustojo.

Stadionas turėtų būti universalios paskirties, su dengtomis tribūnomis ir 25 tūkst. sėdimų vietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų