• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš daugiau nei pusmetį Lietuvoje koncertavęs Suomijos amerikietis Alaska Kalanen grįžta su revoliucinėmis dainomis. Šį kartą atlikėjas atsiveža ir savo draugus – akustinio folk punk duetą Jaakko & Jay.

REKLAMA
REKLAMA

Kada nors istoriniuose šaltiniuose Suomija bus minima kaip trijų svarbių dalykų kilimo vieta: Santa Klauso, šiaurinių elnių ir akustinės folk punk muzikos.

REKLAMA

Gyvesni nei kalėdų tėvelis bei širdingesni nei elnienos kepsniai, Jaakko & Jay pateikia savo kūriniuose platų laisvės posūkį klasikinėse punk muzikos temose kaip gėrimas, revoliucija, gėrimas, muzikos kūryba, gėrimas, socialiniai komentarai, gėrimas ir dar kartą gėrimas. Akustinės dainos atskleidžia savo paprastumą tikrose situacijose įtraukdamos klausytojus, tirpdydamos jų sušalusį cinizmą ir pralinksmindamos bet kurį paniurėlį.

REKLAMA
REKLAMA

Bendra vaikinų istorija prasidėjo Suomijos mieste Tampere, kur Jaakko susipažino su ritmo guru Jay, užpildančiu kūrinių ritmiką mušdamas vieną būgną ir trypdamas koja į grindis. Toks akomponavimas labai svarbus akustinei Jaakko gitarai užvedant ritmą, ką Jay daro su pasiutusia energija. Duetas visada groja taip, kad šventimo dvasia iškeliama kiekviename kūrinyje – nesvarbu as jis melancholiškas, agresyvus ar paprasčiausiai kietas akustinis folk punk.

Alaska Kalanen – JAV gimęs bliuzo dainininkas, klajotojas visada žinojo, jog turi gilias šaknis. Tačiau šiek tiek užtruko, kol suprato, kur jas pasodinti. Įtakotas įvairiausių žanrų (kaip hip hop, grunge, delta blues, punk ir dubstep) ir vietų (Japonija, Baltarusija ir Nigerija), Kalanen rado savo balsą šaltose Suomijos gatvėse, plyšaudamas užmirštas 1930-ųjų bliuzo dainas vidury nakties ir pritardamas butelio kakliuku grojant rezonuojančia gitara.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo drąstiška aistra ir sugebėjimas atgaivinti neretai pamirštą stilių, suteikė galimybę bendradarbiauti su tokiais atlikėjais kaip Bulfrog Brown (Estija) ir Don Jonson Big Band. Neilgai trukus, Alaska ėmėsi projekto „Soul Hustlers“, kuriame su DJ Hereill sujungė delta bliuzą su hip hopu.

Po kelerių metų tobulindamas savo stilių, atlikėjas nusprendė išvykti į Nigeriją, kur parašė savo mokslinį antropologijos darbą. Keliaudamas Alaska sutiko daug už laisvę kovojančių sukilėlių, kurie praplėtė kūrėjo požiūrį į muziką ir pasaulį.

REKLAMA

Tai bus pirmasis koncertas po muzikanto sugrįžimo ir Alaska nesulaukia, kol galės pasidalinti savo patirtimi.

Alaska Kalanen ir Jaakko & Jay koncertuoja liepos 4 dieną Klaipėdoje, bare „Bliuzo rūsys“ (Priestočio g. 1) ir liepos 7 dieną Vilniuje, klube „Musė“ (Jakšto g. 9). Koncertai prasideda 21 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų