REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Charlie Blackas, senatoriaus Johno McCaino, respublikonų kandidato į JAV prezidento postą, patarėjas savo interviu žurnalui „Fortune“ pasakė, kad didelis teroro aktas JAV teritorijoje padėtų senatoriui laimėti rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat pažymėjo, kad 2007 metais įvykusi Pakistano opozicijos lyderės Benazir Bhutto žūtis padėjo J. McCainui laimėti pirminius rinkimus New Hampshire sausio mėnesį.

REKLAMA

Ch. Blacko nuomone, kiekvieną kartą, kai nacionalinio saugumo klausimai tampa ypač svarbūs, J. McCainas gauna persvarą, nes visą savo sąmoningą gyvenimą paskyrė JAV gynybai: jis kariavo Vietname, buvo belaisvis, vėliau tapo senato ginkluotųjų pajėgų komiteto nariu, dalyvavo rugsėjo 11-os teroro aktų tyrimo komisijos darbe. O demokratų kandidatas Barakas Obama, anot patarėjo, tik vieną kartą nuskrido į Iraką.

B. Obamos štabo atstovas Billas Burtonas nedelsiant paskelbė specialų pareiškimą, kuriame Ch. Blacko pasisakymus pavadino gėdingais ir apkaltino respublikonus cinizmu.

J. McCainas savo ruožtu pasakė: „Aš neturiu supratimo, kodėl jis taip pasakė. Tai netiesa. Aš nežinau konteksto. Bet jei jis taip pasakė – aš kategoriškai su juo nesutinku“.

Tą pačią dieną Ch. Blackas atsiprašė už savo pasisakymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų