REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 13–15 d. Pavilnių regioniniame parke, prie Saulės laikrodžio, pirmą kartą Vilniuje ir Lietuvoje vyks Atvirdangio fetivalis. Tai renginys, kuriame vyks daugiau nei 50 kultūrinių, sportinių, meninių, pramoginių ir pažintinių veiklų, įvykių ir atrakcijų.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalyje laukiamas akademinis jaunimas, moksleiviai, šeimos su vaikais, senjorai ir visi kiti, kuriems aktualus sveikas ir ekologiškas gyvenimo būdas.

REKLAMA

Renginio dalyviams siūloma trijų dienų įvairi kultūrinė ir veiklų programa. Amatininkų dirbtuvėse kiekvienas galės pasidaryti papuošalų, žiesti puodus, mokytis piešti ar kurti muziką. Lankytojas, atsinešęs nereikalingą daiktą, Gamtos dirbtuvių amatininkų padedamas pavers jį gražiu ir naudingu daiktu. Renginyje vyks daugybė sportinių veiklų: rytinė mankšta, savigynos pamokėlės, Olimpinės Estafetės, Olimpiniai tinklinio, futbolo čempionatai ir kt. Pavargusiems nuo aktyvios veiklos yra skirta „Atsipūsk zona“, kurioje visą festivalio laiką bus galima žaisti „Monopolį“, šachmatais, stalo futbolą, „Džengą“, „Alias“ ir kitus stalo žaidimus.  

REKLAMA
REKLAMA

Festivalio dalyviai kviečiami įsikurti palapinių miestelyje ir maitintis sveiku bei suderintu maistu. Atvirdangio restorane ir Sveiko maisto užkandinėje paruoštas maistas bus sveikas ir suderintas. Maistui ruošti bus naudojamos sveikos technologijos, pvz., kepama ant grotelių, troškinama, verdama garuose ir pan. EKOturgelyje bus parduodamos ekologiškos prekės, maisto produktai, gėrimai. Ekstremaliems atvejams „Šūdmaisčio“ krautuvėlė galės pasiūlyti žalingo, nesuderinto ir nesveiko maisto. Organizatorių manymu, tai puiki edukacinė priemonė, kuri skatins palyginti maistą ir sąmoningai rinktis kokybiškesnį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atvirdangis – tai valstybė. Kiekvienas lankytojas taps piliečiu, gaus pasą ir galės dalyvauti balsavime, išreikšti savo nuomonę Atvirdangyje svarstomais klausimais. Dalyviai turės galimybę išsikelti savo kandidatūras, siūlyti svarstytinus klausimus, inicijuoti visuotines akcijas. Renginyje bus valstybinės institucijos, kurios užtikrins dalyvių saugą, informuotumą ir renginio kokybę. Festivalyje veiks Atvirdangio Nacionalinis bankas, kuris atsakingas už „Atvirdangio“ valstybės „Pučkio“ valiutą. Norintys atlikti tikrą pilietinį žygdarbį galės tapti donorais Atvirdangio Donorystės rūmuose.

REKLAMA

Muzikinė scena įvairi, kaip ir pats festivalis. Nuo švelnios bardų muzikos, moksleivių ar gospel chorų iki bliuzo ar sunkiojo roko. Lankytojai klausysis folkroko grupės Atalyja, smagią funk stiliaus muziką grojančių grupių Bičių, Arbatos ir Magic Mushrooms. Organizatoriai ypač džiaugiasi, galėdami pristatyti The Road Band, Katedrą ir grupę Spički. Gamtos Dermių popietėje skambės rami muzika, kurią atliks Vilniaus Gospel choro „Sounds in G“ jaunių grupė, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio meno mokyklos moksleivių choras ir jaunos teatralės „Pirmas Planas“.

REKLAMA

Lietuvoje tai pirmas festivalis, kurio informacinė medžiaga, pasai, balsavimo biuleteniai ir net vietinė valiuta išspausdinti ant perdirbto popieriaus. Vietinį laikraštį ar informacinę brošiūrą perskaitę piliečiai bus skatinami jo neišmesti, o pasidalinti su kitais. Festivalio Atvirdangis piliečiams laikytis švaros padės rūšiuojamoms šiukšlėms skirti konteineriai, biotoletai ir įvairių seminarų metu suteikta informaciją apie aplinkosaugą.

Į Atvirdangį atvažiavusiems dviračiu ar atplaukusiems baidarėmis Vilnelės upe bus taikoma įėjimo nuolaida. Vilniaus problema, kad nėra kur saugiai pasistatyti dviračio, Atvirdangyje išspręsta – čia veiks ekologiško transporto saugojimo aikštelė.

Atvirdangio organizatorius – ekologinės plėtros centras „Gamtos idėjos“. Tai ekologiška jaunimo organizacija, kurios pagrindinis tikslas – ugdyti visuomenės sąmoningumą gamtosauginėse, sveikos gyvensenos ir ekologinėse srityse. Centras rengia mokymus, įvairias akcijas, tarptautinius mainus ir stovyklas Lietuvoje, teikia konsultacijas bei skatina ekologiškai atsakingą verslą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų