REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas George‘as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) trečiadienį po derybų su Vokietijos kanclere Angela Merkel pareiškė, kad sprendžiant įtariamos Irano branduolinės programos klausimą yra svarstomos „visos galimybės“.

REKLAMA
REKLAMA

„Suteiksime šansą diplomatijai, - sakė su atsisveikinimo vizitu Europoje besilankantys G.W.Bushas per bendrą spaudos konferenciją. - Yra svarstomos visos galimybės, bet pirmiausia renkuosi tai spręsti diplomatinėmis (priemonėmis)“.

REKLAMA

A.Merkel savo ruožtu sakė, kad diplomatinis spaudimas Teheranui „davė rezultatų“, ir pridūrė, jog „durys tebėra atviros Iranui, bet jis (Irano prezidentas) turi žinoti, kad (bus taikomos) naujos sankcijos.

Tarp kitų G.Busho ir A.Merkel derybų temų buvo padėtis Afganistane, mėginimai įvesti taiką Artimuosiuose Rytuose, Didžiojo aštuoneto susitikimas liepą Japonijoje ir kova su pasauliniu atšilimu.

Pati A.Merkel jau paneigė pranešimą, kad per susitikimą turi būti aptariama G.Bušo prezidento kadencijos pabaiga.

„Mums apie daug ką reikia pasikalbėti, ir aš nemanau, kad mes skirsime daug laiko tam, kad jis netrukus paliks savo postą, - sakė kanclerė. - Tačiau tai - jo, kaip prezidento paskutinė kelionė į Europą, ir po jo prasidės nauja epocha“.

REKLAMA
REKLAMA

Skirtingai nei per ankstesnius JAV prezidento vizitus į Vokietiją, G.Bushas nebuvo sutiktas protesto akcijomis.

Amerikos lyderis, kuris, atvykęs į Vokietiją pusę valandos pasivažinėjo dviračiu, buvo paklaustas, kas jam labiausiai patinka Amerikoje.

„Žmonės“, - atsakė prezidentas. - ir tai, kaip gera užmiestyje“.

Antradienį G.Bushas dalyvavo ES ir JAV susitikime Slovėnijoje, kur šalys bendrame komunikate pareiškė, kad yra pasiryžusios įvesti „papildomas priemones“ Iranui - papildomai prie jau galiojančių sankcijų, kurioms pritarė Jungtinės Tautos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes efektyviai taikysime visas esamas JT sankcijas Iranui ir esame pasiryžę jas derinti su papildomomis priemonėmis“, - sakoma bendrame pareiškime, priimtame Brdo pilyje Slovėnijoje, kuri dabar pirmininkauja Europos Sąjungoje.

Toliau jame, be kita ko, kalbama apie tam tikrus „žingsnius“, kurie turi užkirsti kelią Irano bankams dalyvauti platinant masinio naikinimo ginklus ir remti terorizmą.

Po Berlyno prezidentas G.Bushas aplankys Romą, Vatikaną, Paryžių ir Londoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų