REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas buvusiam Vilniaus savivaldybės tarybos nariui Algirdui Drakšui, vengusiam teikti informaciją Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK), skyrė 500 litų baudą.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto 3-sis apylinkės teismas praėjusią savaitę pripažino, kad A.Drakšas padarė administracinį teisės pažeidimą, nes Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai nepateikė teisėtai bei pagrįstai iš jo prašomos informacijos.

REKLAMA

„Tvarka ir teisingumu“ persivadinusiai tuometinei Liberaldemokratų partijos frakcijai taryboje priklausęs A.Drakšas į VTEK akiratį pateko 2006 metais, kuomet žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, kad jis yra kaimo turizmo sodybos Trakų rajone savininkas, etikos sargai paprašė jo pateikti rašytinį pasiaiškinimą, nes politikas šio turto nebuvo deklaravęs.

VTEK atstovas Tomas Čaplinskas antradienį BNS pasakojo, jog politikui neatsakinėjant į komisijos siunčiamus laiškus buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir kreiptasi į teismą, kuris po metus trukusio bylinėjimosi skyrė A.Drakšui minimalią piniginę baudą.

Pasak T.Čaplinsko, kol kas yra neaišku, ar toliau bus bandoma aiškintis A.Drakšui galimai priklausančio nekilnojamo turto aplinkybes, nes jis nebėra valstybės tarnautojas ir nebeprivalo atsakinėti VTEK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų