• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Phoenix“ programos inžinieriai, valdantys mechaninį zondo manipuliatorių, šiandien išbandys kitą grunto pavyzdžių pristatymo į „Phoenix“ analizatorių būdą, pranešė NASA.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį penktadienį nepavykus įdėti į TEGA (Thermal and Evolved-Gas Analyzer) analizatoriaus kamerą paimto Marso grunto mėginio, inžinieriai sakė buvę nustebinti fizinių grunto savybių. Paaiškėjo, kad mėginio medžiaga buvo tvirta ir sulipusi –nors vibravimo prietaisas veikė 20 minučių, į analizatoriaus kamerą pavyko nupurtyti vos kelias nuo mėginio atsiskyrusias daleles.

REKLAMA

„Mes pabandysime dar kartą įjungti vibravimo prietaisą, bet jei ir šį sykį tai nepadės, išbandysime naują būdą, naudodami kitą analizatoriaus kamerą“, -sakė Arizonos (JAV) universiteto mokslininkas Williamas Boyntonas.

Sekmadienį „Phoenix“ manipuliatorius paėmė Marso grunto mėginį, kurį turėtų tirti zondo optinis mikroskopas. Šiandien dalį šio mėginio bus bandoma sutrupinti ir suberti į kitą analizatoriaus kamerą. Jei tai pavyks, inžinieriai vėliau bandys sekmadienį paimtą mėginį suberti po mikroskopu.

Šį kartą „Phoenex“ manipuliatoriaus kaušas bus nukreiptas į analizatoriaus angą tam tikru kampu. Tada bus įjungtas kaušo apačioje esantis mechaninis brūžiklis, kuris turėtų susmulkinti mėginį. Po to inžinieriai bandys įberti susmulkintas jo dalis į analizatoriaus kamerą, sakoma „Phoenix“ programos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų