• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius sako, kad Valstybės kontrolės įvardyti trūkumai vykdant švietimo sistemos pertvarką yra taisomi.

REKLAMA
REKLAMA

"Nemažai daliai išvardytų problemų jau yra projektuojami konkretūs sprendimo variantai: teisinės bazės keitimas ir konkretūs žingsniai, planai, kaip spręsti šitas problemas", - Lietuvos radijui penktadienį sakė ministras.

REKLAMA

Jo teigimu, sprendžiamos jautriausios iš auditorių įvardytų problemų - siekiant lanksčiau ir efektyviau naudoti lėšas ir užtikrinti mokinio krepšelio principą, pertvarkomas mokyklų tinklas. Aukštajame moksle esą taip pat jau prasidėjo permainos.

"Dėl aukštojo mokslo buvo minėta kokybės problema - ji jau projektuojama dabar keičiamoje teisinėje bazėje, tai yra jau pradėta", - dėstė A.Monkevičius.

Valstybės kontrolės auditas parodė, jog švietimo sistemos pertvarka vyksta nenuosekliai, todėl iki šiol nesuformuotas optimalus bendrojo lavinimo mokyklų, kolegijų, universitetų, kitų švietimo įstaigų tinklas ir infrastruktūra, joms skiriama nepakankamai lėšų, stinga pastangų mokymo kokybei gerinti.










REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų