REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetai bendrame posėdyje ketvirtadienį atmetė Vyriausybės ketinimus prašyti Europos Komisijos išimties direktyvoje dėl dujų rinkos liberalizavimo, - praneša Lietuvos radijas.

REKLAMA
REKLAMA

Komitetai savo sprendimą priėmė 13 balsų prieš 5, iš viso posėdyje dalyvavo 19 parlamentarų. Parlamentarai atsižvelgė ir į šalies prezidento Valdo Adamkaus nuomonę, kurią posėdyje išsakė šalies vadovo patarėjas. Pastarasis stebėjosi, kodėl esą siekiama Gazprom (Rusijos dujų monopolininkės) įtaką Lietuvoje

REKLAMA

Vyriausybė ketvirtadienį ryte pritarė EK siūlomai direktyvai dėl dujų rinkos liberalizavimo. Ministrų kabinetas tikisi, kad Lietuvai, Suomijai, Latvijai ir Estijai bus padaryta išimtis.

EK direktyvos laikymasis reikštų, kad, pavyzdžiui, "Gazprom" būtų priverstas atverti galimybę kitiems rinkos žaidėjams

Įgyvendinant trečiąjį energetikos rinkos liberalizavimo paketą,  įiškiltų problemų bendrovių "Lietuvos dujos", UAB "Dujotekana" ir įsteigtos nacionalinio investuotojo bendrovės "Leo LT" veikla.

"Leo LT" sujungė prieš kelerius metus atskirtas energijos perdavimo ir paskirstymo veiklas. perdavimo sistemos operatorei "Lietuvos energijai" priklausančią gamybos veiklą - Kauno hidroelektrinę ir Kruonio elektrinę - per artimiausius dvejus metus ketinama atskirti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų