REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį trečiadienį LNK socialinės publicistikos laidoje „Kaip gyveni?“ apie bandymus įsitvirtinti už Lietuvos ribų bei apie emigrantiškus nuotykius pasakos šalies garsenybės.

REKLAMA
REKLAMA

Mes juos matome televizoriaus ekrane, girdime per radiją, vadiname žvaigždėmis. Pasirodo, jog ne vienam Lietuvos muzikantui yra tekę paragauti emigranto duonos. Vieni bandė užkariauti svečias šalis savo kūryba, kiti duonai užsidirbo statybose.

REKLAMA

Štai, buvęs „žasas“ Linas Karalius Ezopas, dar būdamas grupės „Žas“ narys, pusmetį yra gyvenęs Londone. Ten jis išmėgino dažytojo amatą.

O dainininkas Andrius Mamontovas kadaise pusę metų praleido už Atlanto. 1991 metais jį į Jungtines Amerikos Valstijas pasikvietė lietuvių kilmės muzikos prodiuseris. Andrius laidoje pasakos, kad tada jis norėjęs susipažinti su Vakarų muzikos industrija, mat tuo metu Lietuvoje šio reiškinio nebuvo, daug kas nežinojo, net ką šis terminas reiškia.

REKLAMA
REKLAMA

JAV A. Mamontovas įrašė keletą dainų ir surengė nemažai koncertų. Ir šiandien karts nuo karto dainininkas išvyksta į kitą žemyną, kur į sales jo paklausyti susirenka būriai išeivių.

Tačiau išsvajotoji Amerika ne visiems taip lengvai atveria duris. Štai, prieš aštuonerius metus grupė „Žas“ išskrido koncertuoti už Atlanto, tačiau atvykusių į Jungtines Valstijas jų laukė siurprizas - vaikinai į šalį net nebuvo įleisti.

Grupė „Biplan“ bandė užkariauti Rusijos klausytojų širdis, tačiau koncertai kazino bei naujųjų rusų vakarėliuose muzikantų nesužavėjo, net įkyrėjo. „Biplanai“ sako, kad tik pabuvoję ir pajutę emigrantų dalią suprato, kokia miela, kad ir maža, toji Lietuva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų