REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neblaivūs vairuotojai žaloja žmones, gadina įvairius statinius, kelio ženklus ir kitą turtą. Sekmadienį Vilniuje nutikęs įvykis parodė, kad ratuoti taurelės mėgėjai gali sudrumsti ir mirusiųjų ramybę.

REKLAMA
REKLAMA

Į Rokantiškių kapines sekmadienio pavakarę įlėkė neblaivaus vyriškio vairuojamas BMW automobilis.

REKLAMA

Iš pradžių mašina nudaužė prie kapinių stovėjusį betoninį stulpelį ir užlėkė tiesiai ant kapų.

Vienas granitinis paminklas nuvirto ant žemės, o nuo kito kapo numuštas tvorelės kubelis. Ant takelio ir kapo išsiliejo avariją patyrusios mašinos tepalai. Kapinėse liko ir mašinos vėžės.

Rokantiškių kapinių vadybininkė Alvyra Jariučenkova BNS pirmadienį sakė, kad ieško vyrų, galinčių padėti atversti nuverstą paminklą. Pakėlus paaiškės, nuo kieno kapavietės jis buvo nuverstas - ant paminklo užrašyta mirusiojo pavardė, vardas, mirties data. Pagal šiuos duomenis kapinių administracija suras mirusiojo artimuosius. Jie galės reikalauti moralinės ir materialinės žalos atlyginimo.

REKLAMA
REKLAMA

,,Neduok dieve, girti vairuotojai“, - BNS sakė A.Jariučenkova, pridūrusi, kad jeigu ne netoliese auganti eglė, vairuotojas galėjo pridaryti kapams ir daugiau žalos.

Moters teigimu, daugiau nei 5 metus, žiemos metu ir esant slidžiai kelio dangai mašina buvo įvažiavusi į kapinių teritoriją. Tai atsitiko dėl oro ir kelio sąlygų.

Tuo tarpu šįkart į kapines įlėkė neblaivus ir nuo policijos bėgusio vairuotojo automobilis. Pirminiais duomenimis, vyriškiui nustatyta apie pustrečios promilės alkoholio. Vairuotojo pažymėjimą jis turėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato eismo priežiūros tarnybos Administracinės veiklos skyriaus viršininkas Egidijus Tučis BNS sakė, kad surinkta medžiaga bus perduota teismui, kuris ir nuspręs, kaip bausti vairuotoją. Jam gresia bauda, teisės vairuoti atėmimas arba administracinis areštas.

BMW automobilis paimtas iš įvykio vietos, ir kaip ir numato galiojanti tvarka, nugabentas į automobilių saugojimo aikštelę. Mašiną savininkas atgaus tik tada, kai bus sumokėta bauda.

Pasak Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato, savaitgalį Vilniuje sulaikyta 20 neblaivių vairuotojų. Jiems gresia teismo skiriamos bausmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų