REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dešinioji partijų bei visuomenininkų koalicija „Vardan Lietuvos“, surengusi konferenciją aptarti aplinkosaugos problemoms, drauge pritarė ir Europos Parlamento (EP) komiteto siūlymui netiesti Rusijos ir Vokietijos planuojamo dujotiekio Baltijos jūros dugnu, kol projekto poveikio aplinkai neįvertins ekspertai.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį sprendimą EP Peticijų komitetas priėmė antradienį, patvirtinęs specialią ataskaitą. Joje, šalia siūlymo palūkėti tiesiant „Nord Stream“, taip pat raginama apsvarstyti galimybę tiesti jį sausuma.

REKLAMA

„Nord Stream“ dujotiekio klausimas EP pradėtas svarstyti po to, kai Lietuvoje parengtą peticiją parėmė 18 Baltijos šalių nevyriausybinių organizacijų, o ją pasirašė apie 28 tūkst. gyventojų.

Sprendimas EP komitete priimtas atsižvelgus į tai, jog pasibaigus Antrajam pasauliniam karui, antihitlerinė koalicija Baltijos jūroje nuskandino maždaug 40 tūkstančių tonų cheminių ginklų. Didžiausios kapavietės yra į rytus nuo Bornholmo ir pietryčius nuo Gotlando salos. Manoma, kad paskandintuose sviediniuose, bombose ir kituose sprogmenyse buvo maždaug 13 tūkstančių tonų nuodingų cheminių medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje ir kitose Baltijos jūros šalye nuogąstaujama, kad šioms medžiagoms patekus iš irstančių sviedinių į aplinką kiltų didžiulė ekologinė katastrofa.

EP komiteto narių nuomone, dėl gausybės Baltijos jūroje palaidotų toksiškų medžiagų planas tiesti minėtą dujotiekį kelia grėsmę šios jūros aplinkai ir prie jos esančių valstybių gyventojams.

Dešinioji koalicija Vardan Lietuvos“ vienija Tėvynės sąjungą - Lietuvos krikščionis demokratus, Liberalų sąjūdį bei įvairius partijoms nepriklausančius visuomenininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų