• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiol, paskambinus į Vilniaus migracijos tarnybą, bus galima užsiregistruoti (mėnesiui į priekį) ir iš anksto numatytu, tik užsiregistravusiam klientui skirtu ir jam patogiu laiku, pateikti dokumentus asmens tapatybės kortelės ar paso pagaminimui (pakeitimui).

REKLAMA
REKLAMA

Intersantų prašoma kreiptis telefonu 2719987.

Migracijos tarnyba teigia žengusi dar vieną žingsnį gerindama klientų aptarnavimą. Tai daryti ją skatina žymiai padidėjusi paklausa Lietuvos piliečio naujojo pavyzdžio pasams ir asmens tapatybės kortelėms - pasų ir asmens tapatybės kortelių šiemet išduodama dvigubai daugiau nei pernai.

REKLAMA

Šių metų pradžioje Vilniaus miesto Migracijos tarnyba įsikūrė naujose patalpose, tačiau susidūrė ne vien su darbo naujomis sąlygomis pradžiai būdingomis problemomis - buvo sutrikęs pasų blankų tiekimas, kuris sukėlė nemažai nepatogumų miesto gyventojams.

Tarnyba susilaukė daug nusiskundimų dėl didelių eilių, laukiant jose sugaištamo laiko, sunkumų skambinant ir teiraujantis, ar jau yra išrašytas asmens dokumentas (-ai) bei kitokio pobūdžio informacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato pranešimo, Migracijos tarnybos darbuotojai nuolat deda visas įmanomas pastangas, stengdamiesi pagerinti padėtį. Tarnybos administracija tobulina aptarnavimo būdus, atidžiai stebi europinę patirtį.

Jau sausio pabaigoje žengtas pirmasis žingsnis - taupant besikreipiančiųjų laiką pradėta atsakinėti į elektroniniu paštu siunčiamus piliečių paklausimus apie asmens dokumentų išrašymą. Nuo to laiko, atvykęs atsiimti asmens dokumento klientas yra įsitikinęs, kad šie dokumentai tikrai jau yra išrašyti. Be to, tarnybos darbuotojai elektroniniu paštu gauna daug kitokio pobūdžio klausimų, į kuriuos atsako operatyviai ir išsamiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šių metų gegužės 14 dieną tarnyboje buvo įdiegta autoatsakiklio sistema. Dabar interesantai gali paskambinti daug lengviau - jie tuojau sujungiami su atitinkamos srities specialistais.

Įgyvendinant „vieno langelio“ principą, Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato viešosios policijos Migracijos tarnyboje yra įrengtas banko kortelių skaitytuvas, taigi klientai gali už asmens dokumentus susimokėti specialiai įrengtame „langelyje“, tokiu būdu taupydami savo laiką. Jeigu ši darbo praktika pasitvirtins ir prisidės prie našesnio darbo - ateityje planuojama didinti tokių darbo vietų skaičių.

REKLAMA

Lietuvai įstojus į Šengeno erdvę, žymiai padidėjo užsieniečių susidomėjimas Lietuva. Tačiau ne visi užsieniečiai įteisina savo buvimą ir darbą Lietuva.

Primindami, kad saugi gyvenamoji aplinka priklauso nuo kiekvieno pilietiškų ir visuomeniškų pažiūrų miesto bendruomenės nario, migracijos pareigūnai kviečia pasinaudoti pasitikėjimo telefonu 2716050 ir informuoti apie nelegaliai mieste gyvenančius ir čia neteisėtai dirbančius užsieniečius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų