• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kylant maisto ir paslaugų kainoms, kuklėja lietuvių vestuvės. Jaunavedžių skaičiavimu, šiemet jas surengti kainuoja iki 50 proc. brangiau nei pernai vasarą.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl atsisakoma įmantrybių ir vis dažniau apsiribojama būtiniausiomis paslaugomis. Šiemet dėl kylančių kainų rečiau į Lietuvą tuoktis sugrįžta ir emigrantų poros, praneša LTV „Panorama“.

REKLAMA

Rasa Pilkauskaitė, šeštadienį žengsianti prie altoriaus, sako, kad augant infliacijai, neliko nieko kito kaip tik mažinti svečių sąrašą. Tačiau vis tiek anksčiau numatyti 10 tūkstančių litų – jau seniai pamiršti.

„Šventinė vakarienė, palyginti su draugų, kurie tuokėsi praeitą vasarą, kainuoja dvigubai. Pabrangę ir muzikantų paslaugos – jeigu prieš porą metų buvo galima susirasti už 600 Lt, tai dabar – už 2000 Lt“, – teigia nuotaka.

REKLAMA
REKLAMA

Verslininkai neslepia, kad, palyginti su praėjusia vasara, nepabrangusių vestuvių paslaugų nebėra. Suknelių nuoma šoktelėjusi 200–300 Lt, bet klienčių nemažėja.

„Kadangi vestuvės yra tokia šventė, kad išlaidos skaičiuojamos ne šimtais, o tūkstančiais, tai nežymus kainos pakilimas įtakos nelabai teturėjo“, – sako Aurelija Ruzgienė, salono „Ieva“ direktorė.

Vis dėlto kitoms vestuvių paslaugoms – turėjo. Vestuvių organizatorių teigimu, jaunavedžiai vis dažniau atsisako puošybos elementų, gėlių, fejerverkų, prabangių mašinų, įmantrių staigmenų ir apsiriboja fotografo, muzikantų ir kavinės-restorano paslaugomis, nes šių kainos išaugusios labiausiai – kone 50 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastebima, kad vestuvininkai puotauja trumpiau, ilgus pasisėdėjimus keičia šventiniais pietumis, o iš meniu renkasi pigesnius patiekalus.  

„Tarkime, atsisako jautienos, nes jos kainos labai pakilusios. Mūsų populiariausias jautienos kepsnys nėra dažnas ant vestuvių stalo. Pasirenka daugiau paukštienos, vasarą daugiau prašo daržovių patiekalų, kurių vėlgi kaina yra mažesnė“, – sako Jelena Jevsina, restorano „Medininkai“ atstovė.

Kylant kainoms, net ir prieš metus vestuves suplanavę jaunavedžiai galutinę sąmatą sužino tik prieš pat vestuves.

Pasak vestuvių planuotojų, anksčiau iš užsienio į Lietuvą grįždavo tuoktis emigrantų ir mišrios poros, nes čia buvo pigiau. Šiemet tokių jaunavedžių sulaukiama vis rečiau.

Kristina Garalevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų