• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po apmaudžiai pralaimėto Čempionų lygos finalo Londono „Chelsea” vadovai pasiryžę imtis ryžtingtų permainų, o komandos treneriai atskleidė, kad lemiamą baudinį turėjo mušti visai ne J. Terry's.

REKLAMA
REKLAMA

Permainos komandoje – neišvengiamos

Londono „Chelsea” ekipa pradėjo ruoštis dabartinio trenerio Avramo Granto išvykimui ir pranešė, kad puolėjas Didier Drogba bus parduotas jau šią vasarą.

REKLAMA

30 milijonų eurų kainavusiu puolėju buvo galutinai nusivilta, kai šis svarbiausiose sezono rungtynėse pasielgė vaikiškai ir užsidirbo raudoną kortelę sudavęs varžovui per veidą.

„Chelsea" jau kurį laiką žvalgosi naujo vyriausiojo trenerio bei dar mažiausiai dviejų brangių pirkinių, kurie padėtų kitą sezoną sudaryti konkurenciją „Manchester United" ekipai Anglijos „Premier" čempionate ir UEFA Čempionų lygoje.

Vykdantysis klubo direktorius Peteris Kenyonas ir toliau atkakliai siekia prisivilioti „Palermo" puolėją Amaurį, bet žaidėju taip pat domisi ir Italijos grandai „Milan" bei Turino „Juventus".

REKLAMA
REKLAMA

P. Kenyonas sakė: „Mes įsigijome vieną žaidėją, Jose Bosingwą iš „Porto". Jis sustiprino poziciją, kuri yra mums pati svarbiausia. Bet mes išnaudosime laiką ir pasižiūrėsime, ko mums dar trūksta. Esu beveik įsitikinęs, kad du žaidėjus už 25 milijonus eurų dar tikrai įsigysime."

A. Grantui išlikti trenerio poste labai mažai galimybių. Klubo vadovybės netenkina tai, kad per visą sezoną nebuvo iškovotas nė vienas trofėjus.



bbc.co.uk nuotr.

Lemiamą baudinį turėjo mušti visai ne J. Terry's

Nurimus aistroms ir emocijoms, iš Izraelio kilęs treneris A. Grantas atskleidė, kad paskutinį baudinį UEFA Čempionų lygos finale turėjo mušti visai ne J. Terry's.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Grantas užstojo ir užjautė komandos kapitoną po nesėkmingo smūgio, bet pripažino, kad mušti turėjo D. Drogba - aišku, jei tik jis nebūtų buvęs išvytas iš aikštės likus kelioms minutėms iki pratęsimo pabaigos.

Anglijos žiniasklaida nesikuklindama beveik visą kaltę dėl „mėlynųjų" fiasko suvertė Dramblio Kaulo Kranto rinktinės puolėjui, kuris visiškai be reikalo sudavė per veidą Nemanjai Vidičiui ir ne tik buvo pašalintas iš aikštės, bet ir neteko teisės eiti prie 11 metrų atžymos.

Baudinių loterijoje afrikietį pakeitęs J. Terry's iššvaistė puikią galimybę iškovoti savo komandai prestižiškiausio Europos futbolo trofėjų, kai slystelėjo ant nuo lietaus permirkusios Maskvos „Lužnikų” stadiono vejos - nors „Chelsea” kapitonas  ir suklaidino „Manchester United” vartininką, bet pataikė tik į išorinę dešiniojo virpsto pusę.

REKLAMA

Stebuklingai išsigelbėję „raudonieji velniai” įgijo psichologinį pranašumą ir atliko savo darbą iki galo – Edwinas Van Der Saras vėliau atrėmė ne itin vykusiai smūgiuotą Nicolaso Anelkos baudinį ir tapo mačo herojumi.

„Chelsea” trenerio asistentas Henkas Tenas Cate'as patvirtino, kad pagal pradinį sumanymą J. Terrys' neturėjo eiti mušti baudinio:

„Jis nebuvo įtrauktas į pirmąjį penketuką, kai atėjo eilė smūgiuoti.”

Tiesa, nuo to J. Terriui lengviau nebuvo. Futbolininkas po pralaimėto finalo negalėjo sulaikyti ašarų. Prie jo greitai pribėgo A. Grantas ir apkabino bei bandė paguosti.

REKLAMA

A. Grantas pasakoja: „Terry's buvo liūdnas ir verkė, bet juk jis yra pagrindinė priežastis, kodėl mes čia apskritai patekome. Jis visada buvo vietoje, kai mums reikėdavo, ir prisiėmė atsakomybę smūgiuoti paskutinis. Jis žaidė fantastiškai.”

Ten Cate'as irgi buvo supratingas: „Tai buvo neįtikėtina. Jis paslydo. Mes treniravomės mušti baudinius praėjusią savaitę ir jis buvo toks užtikrintas: jis sumušė ramiai beveik visus. Mes buvome dėl jo ramūs.”

Rungtynių didvyris 37-erių metų olandas E. Van Der Saras neslėpė, kad : „Jei Terry's nebūtų paslydęs, mums viskas būtų baigta. Ne vien puolėjai gali gerai atlikti baudinius. Mums labai pasisekė, kad jis paslydo.”

„Manchester United” gynėjas Rio Ferdinandas pridūrė: „Be abejo, man gaila Johno, bet kažkas turi pralaimėti ir šį kartą nepasisekė jiems. Kai Terry's ėjo smūgiuoti, galvojau, kad viskas baigta, nes jis tai puikiai daro. ”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų