REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo vakar uostamiestyje pradėjo dirbti pirmasis Estijos garbės konsulas Lietuvoje. Juo tapo Palangos reabilitacijos ligoninės direktorius, 62 metų Virginijus Biskys.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo „Vakarų ekspresas“, garbės konsulatas įsikūręs Klaipėdoje, Šaulių gatvėję, V. Biskio šeimai priklausančios odontologijos klinikos patalpose.

REKLAMA

Pats garbės konsulas interesantus priiminės trečiadienio ir penktadienio vakarais. Kitomis dienomis į konsulatą atėję žmonės galės gauti informaciją, kaip su V. Biskiu susisiekti.

Žurnalistams Estijos garbės konsulas pasakojo, kad jo bendradarbiavimas su estais prasidėjo nuo medicinos.

„Bendraujame su Hapsalu miestelio reabilitacijos centru, o kai ambasadoriumi Estijoje dirbo kolega medikas Antanas Vinkus, tas ryšys dar sustiprėjo. Prieš keletą metų A. Vinkus organizavo 15 Estijoje reziduojančių diplomatų kelionę į Lietuvą. Man teko dalyvauti ruošiant programą, ir tokiu būdu užmezgiau ryšius su Estijos ambasada Lietuvoje“, - pasakojo V. Biskys.

REKLAMA
REKLAMA

Jo misija - stiprinti Estijos ir Lietuvos bendradarbiavimą, ypač - Vakarų Lietuvoje, tarp uosto įmonių, verslo struktūrų, plėtojant turizmą.

Konsulas prisipažino, kad už savo misiją jis negaus jokio atlygio, todėl ir patalpos pasirinktos odontologijos klinikoje.

„Dirbsiu visuomeniniais pagrindais. Tai bus jau 102-asis Estijos garbės konsulatas pasaulyje“, - sakė jis.

Konsulą pasveikinti vakar atvyko Estijos ambasados Lietuvoje atstovai, kurie apgailestavo, kad dėl latvių skrydžių bendrovės lėktuvo gedimo negalėjo atskristi delegacija iš Estijos. Gerų žodžių negailėjo pajūrio miestų merai, uoste veikiančių kompanijų vadovai, o uosto kapitonas Viktoras Lukoševičius prisiminė, kad prieš keliolika metų kartu su V. Biskiu plaukiojo viename laive.



Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų