• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

OKT premjeros – iki vasaros atostogų

Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatras (OKT) pavasarį pasitiko dviem premjeriniais spektakliais, ir abu juos dar galima pamatyti iki vasaros atostogų.

REKLAMA
REKLAMA

„Keltininko” staigmena

Gegužės 26, 27 ir birŽelio 3 d. 19 val. Rusų dramos teatro scenoje pirmą kartą bus galima pamatyti Sigito Parulskio tragikomiškos pjesės “Keltininkas” sceninį variantą. Šią pjesę dramaturgas parašė dar 2006-ųjų “Naujosios dramos akcijai”, tačiau ji ne iš karto rado savo režisierių. Juo tapo JAV lietuvių emigrantų šeimoje gimęs, o nuo 2001-ųjų Lietuvoje gyvenantis Paulius Budraitis (Paul Eugene Budraitis). O pagrindinį pjesės personažą verslininką Henriką scenoje įkūnys puikus vidurinės kartos aktorius Arūnas Sakalauskas.

REKLAMA

“Keltininko” režisierius Paulius Budraitis, Mykolo Budraičio nuotr.

OKT “Keltininkas” paruošė ir teatrinę staigmeną vilniečiams: scenoje galėsime pamatyti legendinį Klaipėdos dramos teatro aktorių Vytautą Paukštę. Taip pat vaidins Žinomi Vilniaus aktoriai Monika Bičiūnaitė, Jolanta Dapkūnaitė, Vytautas Kaniušonis, itin sėkmingai Jaunimo teatro spektakliuose debiutavusi Severija Janušauskaitė, aktorius ir choreografas Jonas Verseckas ir vaidybą studijuojantis Tomas Kliukas.

REKLAMA
REKLAMA

Kostiumus kuria dailininkė Jolanta Rimkutė.

Kaip sakė naujojo spektaklio režisierius P.Budraitis, “šiuolaikinės dramaturgijos personažai dažniausiai būna paribių veikėjai, o “Keltininko” herojus - atpažįstamas, vadinamasis normalus žmogus, ir žiūrovai jame galės atpažinti savo giminaitį, draugą ar gal net save patį. Šio herojaus išgyvenimai iškelia tam tikrus klausimus, kurie yra aktualūs, svarbūs šiuolaikiniam žmogui, tiktai mūsų gyvenimo būdas, žinių arba pramogų srautas juos užslopina, užgožia. O S.Parulskio pjesė kalba apie tai. Ir mes statydami spektaklį stengiamės, kad jis būtų aktualus šalia gyvenančiam žmogui. Dažnai teatre susiduriame su situacija, kai pjesę stengiamasi pritraukti prie šiandienos, ją suaktualinti. Šiuo atveju yra kitaip. Pati S.Parulskio pjesė jau yra aktuali, ir mes stengiamės tą jos aktualumą perteikti žiūrovui”.



Netradicinis „Uždaras vakaras”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš visiškai kitokio teatro arsenalo yra kitas OKT pavasario spektaklis – “Uždaras vakaras”, kurį sukūrė autorių grupė: scenografė Jūratė Paulėkaitė, aktorius Dainius Gavenonis, aktorė ir dainininkė Brigita Bublytė kartu su aktoriais Povilu Budriu, Dariumi Gumausku, Aleksu Kazanavičiumi, Remigijumi Vilkaičiu, smuikininke Ana Čekasina, kontrabosininku Vyčiu Nivinsku, videomenininke Aurelija Maknyte ir šviesų dailininku Eugenijumi Sabaliausku.

“Uždaras vakaras”, kurio pirmieji spektakliai buvo parodyti balandžio pabaigoje, nėra tradicinis spektaklis: nors jame vaidina aktoriai, čia nėra įprastinių vaidmenų, o žiūrovai nepamatys “gyvenimiško” siužeto. Šis asociatyvus spektaklis turi performanso bruožų ir kviečia žiūrovus kiekvieną individualiai išgyventi scenoje vykstantį veiksmą, kurio temą padiktavo senovinė lietuviška pasaka “Žmona deivė” ir pagal šią pasaką B. Bublytės sukurta muzikinė kompozicija.

REKLAMA

Daugelio O.Koršunovo spektaklių scenografė J.Paulėkaitė kartu su vienu iš pagrindinių OKT trupės aktorių D.Gavenoniu vadovauja jau trečio spektaklio kūrimui. 2006 metais juodu dirbo kūrėjų komandoje prie Birutės Mar “Grimo operos”, pro didinamąjį stiklą žvelgiančios į tai, kokius pėdsakus veide ir sieloje palieka prisiimtas įvaizdis, “sielos makiažas”, o 2007-aisiais pagal Daivos Čepauskaitės pjesę “Pupos” sukūrė gyvenimą kartu nugyvenusios poros tarpusavio santykius tyrinėjančią parabolę “Kartu”.

REKLAMA

“Esame teatro profesionalai, tačiau atsirado noras šiek tiek nuklysti nuo centro, - apie “Uždaro vakaro” atsiradimą sakė J.Paulėkaitė. - Eiti patiems ir vestis žiūrovą į kitą sritį. Mums buvo įdomus performanso žanras: ne tiek vaidyba, kiek informacijos, ženklų siuntimas žiūrovui. Tai lyg eksperimentas ar laboratorinis darbas, kokius atlikdavome mokykloje: paties teatro, ryšių tarp publikos ir spektaklio tyrinėjimas.

“Uždaras vakaras” – hermetiškas spektaklis. Kai visuomenė darosi atviresnė, o teatras vis labiau socialus, įdomūs tampa visai kitokie dalykai. Tokie, kurių neįmanoma interpretuoti vienareikšmiškai, kurių suvokimas yra labai individualus. Ir mums šįkart įdomu bendrauti ne su žiūrovų grupe, o su atskiru tos grupė s individu temomis, kurios remiasi itin asmenišku patyrimu. Aktoriai, imituojantys hipnozės seansą, leis žiūrovui stebėti sapną”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinius šį sezoną “Uždaro vakaro” spektaklius bus galima pamatyti birželio 4 d. 20.30 val. ir 5 d. 18 ir 20.30 val. “Menų spaustuvėje” (Maironio g.3).

Informacija:

Bilietus į OKT spektaklius platina “Tiketa”. Į spektaklius Rusų dramos teatre bilietai parduodami šiame teatre, kasos tel. (8-5) 262 05 52. “Menų spaustuvėje” (Maironio g.3) bilietai parduodami valandą iki spektaklio pradžios.

Papildoma informacija teikiama tel. (8 5) 212 20 99.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų