REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irako premjero pavaduotojas Barham Salih dienraščiui „The Times“ pareiškė, kad Irakas turi didžiausius pasaulyje naftos išteklius. Anot jo, tyrimai parodė, kad telkiniuose Irake esama apie 350 mlrd. barelių naftos.

REKLAMA
REKLAMA

Šis skaičius yra trigubai didesnis už ligšiolinius duomenis. Jis pranoksta Saudų Arabijos išteklius, kurių yra 264 mlrd. barelių ir ligi šiol buvo laikomi didžiausiais pasaulyje.

REKLAMA

Naftos gavybos kompanijos: BP, Exxon Mobil, Chevron, Royal Dutch Shell ir Total laukia eilėje naftos gavybos kontraktų. Kol kas Irako vyriausybė diskutuoja dėl nacionalinio naftos įstatymo.

Kaimyninis Iranas yra ketvirtas didžiausias naftos eksportuotojas – jo metinio eksporto vertė prilygsta, kaip ir Irako, 70 mlrd. JAV dolerių. Tačiau Iranas pernai įsteigė savo naftos biržą, o neseniai pranešė visus tiekimo kontraktus sudaręs eurais ir Japonijos jenomis.

REKLAMA
REKLAMA

Irake šios problemos neiškils. Ilgametis JAV Federalinio rezervo vadovas Allanas Greenspanas pernai pareiškė, kad jo nuomone, Irako karas vyko dėl naftos.

Daugiau:

Ar Irakas sugebės atsiplėšti nuo Irano įtakos?

H. Clinton: JAV pajėgtų „visiškai sunaikinti“ Iraną 

Iranas nebepardavinės naftos už dolerius 


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų