• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors vanduo dar tebėra šaltas, maudynės vilioja vaikus. Ugniagesiai gelbėtojai jau registruoja pirmąsias maudynių aukas, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį Pasvalio rajone, Talkonių kaime, maudydamasis netoli namų esančiame tvenkinyje nuskendo 13-metis, o penktadienį 10-metį pasiglemžė vandens telkinys Plungės rajone.

REKLAMA

Pasirinko giliausią vietą

Kaip įvyko nelaimė Talkoniuose, suaugusieji nematė. Specialiojoje mokykloje mokęsis 13-metis, turėjęs vystymosi sutrikimų, prie tvenkinio paprastai eidavo lydimas vyresnės sesers ir motinos. Tačiau sekmadienį prie vandens jis patraukė vienas.

Vaikas kažkodėl pasirinko pačią giliausią tvenkinio vietą. Ten vietos gyventojai niekuomet nesimaudo, nes gylis siekia 5 metrus.

Kieme neberadę ką tik ledus valgiusio sūnelio artimieji puolė jo ieškoti.  Iš pradžių buvo apieškoti aplinkiniai krūmai, apklausti kaimynai. Tik vėliau vyresnė sesutė nubėgusi prie tvenkinio pamatė ant kranto sudėtus brolio drabužėlius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasvalio gelbėtojams nepavyko iš karto rasti nuskendusio berniuko. Iš Panevėžio iškviesti narai trylikametį rado 4 metrų gylyje, už 6 metrų nuo kranto.

Rado drabužėlius

Praėjusio penktadienio vakarą Rietavo ugniagesiai ir policininkai gavo pranešimą, kad Girdvainių kaimo tvenkinyje gali būti nuskendęs vaikas.  Pareigūnams skambino sunerimusi moteris, ant tvenkinio kranto pamačiusi tvarkingai sudėtus vaikiškus drabužėlius.

Ugniagesiai berniuko kūnelį rado netoli kranto, keturių metrų gylyje.

Paaiškėjo, kad tądien dešimtmetis svečiavosi pas tame pačiame kaime gyvenančią močiutę ir grįždamas namo greičiausiai nutarė išsimaudyti kaimo viduryje esančiame tvenkinyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Skenduoliai“ dingo

Savaitgalį, pasirengę ieškoti skenduolių, prie Lėno ežero skubėjo Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai. Šeštadienio pavakarę jiems buvo pranešta, kad vidury ežero plūduriuoja tuščia valtis.

Nuplaukę prie jos ugniagesiai rado tik žvejybos reikmenų.

Valtis su varikliu buvo prisisėmusi vandens, bet jos pirmgalis buvo iškilęs.

Kaip „Respublikai“ pasakojo Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojas Eugenijus Iziumcevas, iškviesta policija pagal automobilių, stovinčių ant kranto, numerius rado jų savininkus, tačiau nė vienas nepasigedo valtimi galėjusių žvejoti asmenų.

REKLAMA

Ruošdamiesi ieškoti skenduolių ugniagesiai sužinojo, kad du peršlapę žvejai buvo atėję pas vietos gyventoją skolintis irklinės valties. Jie ketino į krantą partempti savo valtį, nes esą jos variklis buvo įsipainiojęs ar į žoles, ar į brakonierių tinklus. Kaimo gyventojai pasakoja, kad išsimaudę žvejai buvo gerokai apgirtę, todėl valties ištraukti neįstengė.

Gelbėtojai, nukabinę variklį ir surinkę žvejybos įrankius, skenduolių nebeieškojo.

Darius ČIUŽAUSKAS, Genė SILICKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų