REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimui antrą kartą nesutiko svarstyti siūlymo nustatyti minimalią mėnesinę algą (MMA) ne mažesnę kaip 60 proc. vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio - maždaug 1000 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas ketvirtadienį po pateikimo du kartus balsavęs nepritarė atitinkamoms Darbo kodekso pataisoms, reglamentuojančioms kitokią MMA nustatymo tvarką, kurias parengė Seimo vicepirmininkas valstietis liaudininkas Alfredas Pakeliūnas.

REKLAMA

Jis prognozavo, kad kitų metų biudžete ieškant MMA pakėlimui reikalingų lėšų būtų galima rasti: „Pamažinsime biudžeto lėšas statyboms, kitiems reikalams ir tuos 300 mln. litų surasime“, - klabėjo A.Pekeliūnas.

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Vidmantas Žiemelis sakė, kad pataisos, jeigu jas Seimas priimtų, paralyžiuotų ekonomiką.

A.Pekeliūnas replikavo: „Jums geriau, kad masės išeitų į gatves, rudenį imtų streikuoti, pro langus šauktų, kad nebesusimoka už šildymą?“

REKLAMA
REKLAMA

Pagal Seimo atmestame projekte siūlomą MMA nustatymo mechanizmą, MMA sudarytų 900-1000 litų.

A.Pekeliūnas yra žadėjęs kreiptis į Europos Parlamentą, kad būtų skubinamas direktyvos dėl minimalios algos priėmimas ir ji būtų maždaug vienoda visose bendrijos valstybėse.

MMA nuo 2008 metų sausio 1-osios siekia 800 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų