• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
„Bilietai LT“ ir pradėjo prekiauti abonementais į Filharmonijos Didžiojoje salėje vykstančius koncertus.
Simfoninės ir kamerinės muzikos mėgėjams siūlomi trijų rūšių abonementai, suteikiantys progą apsilankyti mažiausiai trijuose Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro, Lietuvos kamerinio orkestro koncertuose ar kamerinės muzikos vakaruose su 20–30 % nuolaida. Pasirinkimas iš tiesų nemažas: į trijų tipų abonementus iš viso įtraukta aštuoniolika ryškių šio pusmečio projektų, kuriuose pripažinti Lietuvos kolektyvai ir atlikėjai dalijasi scena su grįžtančiais ar pirmąsyk pagrindinėje šalies koncertų salėje besisvečiuojančiais virtuozais.
Antrą pusmetį jau pradėjęs Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras (LNSO) toliau semsis įkvėpimo iš klasikinės muzikos aukso fondo ir iš bendravimo su tarptautinį pripažinimą pelniusiais scenos meistrais. Diriguojamas orkestro meno vadovo Juozo Domarko ir jo asistento Modesto Pitrėno, taip pat svečių – Georgijaus Čičinadzės (Gruzija), José Serebrier (JAV) ir Neilo Thomsono (Didžioji Britanija), Nacionalinis simfoninis orkestras rengia šešias įspūdingas programas. Atliekant klasicizmo, romantizmo ir XX a. koncertinius kūrinius, orkestro partneriais taps įvairių kartų ir kraštų charizmatiški solistai: jauna kanadiečių pianistė ir poliglotė Lucille Chung (vasario 3 d.), 2006 m. Mozarto premijos laureatas rusų smuikininkas Sergejus Malovas (vasario 10 d.), Lietuvos nacionalinės premijos laureatai pianistai Rūta ir Zbignevas Ibelhauptai (kovo 24 d.), ilgametis Filharmonijos bičiulis vokiečių altininkas Hartmutas Rohde ir bene ryškiausias jaunosios kartos lietuvių džiazo saksofonininkas, 2006 m. „Vilnius Jazz“ apdovanojimo laureatas Liudas Mockūnas (balandžio 28 d.). LNSO abonementinį ciklą gegužės 5 d. užbaigs su Kauno valstybiniu choru ir solistais Inesa Linaburgyte, Benu Johnsonu (Didžioji Britanija) bei Hakanu Ekenasu (Švedija) pirmąkart orkestro rengiamas Edwardo Elgaro oratorijos „Gerontijaus sapnas“ atlikimas, skirtas britų kompozitoriaus gimimo 150-osioms metinėms. Abonementus į šio pusmečio LNSO koncertus galima įsigyti iki š.m. kovo 20 dienos.
Lietuvos kamerinis orkestras (LKO) savo šešių koncertų abonementinį ciklą pradės vasario 11 d. Pusę ciklo programų su LKO rengia pastaruoju metu intensyviai su šiuo kolektyvu repetuojantis maestro Robertas Šervenikas: ciklo pradžios koncerte girdėsime W.A.Mozarto kūrinių programą su rusų smuikininku Jurijumi Žislinu, vasario 17 d. – kompozitoriaus Arvydo Malcio autorinį vakarą su fleitiste Camilla Hoitenga (JAV) ir pianiste Guoda Gedvilaite, kovo 10 d. – W.A.Mozarto ir F.Mendelssohno-Bartholdy koncertus dviem fortepijonams su Edouardu Oganessianu (Prancūzija) ir Jevgenijumi Rivkinu (JAV). Kitose programose taip pat netrūks svečių iš artimo ir tolimo užsienio – tarp jų pianistas iš Italijos Mario Galeani ir dirigentas Avneris Bironas iš Izraelio (kovo 3 d.), smuikininkė Tamaki Kawakubo iš Japonijos (balandžio 12 d.) ir trimitininkas Gaboras Boldoczky iš Vengrijos. Abonementus į šio pusmečio LKO koncertus galima įsigyti iki š. m. kovo 7 d.
Šį pusmetį neliks nuskriausti ir tie, kurie labiau vertina kamerinių vakarų jaukumą bei tam tikrų pamėgtų instrumentų skambesį. Fortepijono rečitalių mėgėjams trečiasis abonementinis ciklas siūlo du susitikimus su jaunais, bet jau pripažinimą pelniusiais atlikėjais. Vasario 7 d. P. Čaikovskio „Metų laikus“ ir visas keturias F. Chopino balades skambins vietnamiečių kilmės pianistas Dang Thai Sonas, o kovo 17 d. fortepijono repertuaro „standartus“ nuo J.S. Bacho iki G. Ligeti atliks trys įžymiojo Dmitrijaus Baškirovo klasės studentai. Mėgstantys mušamųjų tembrų įvairovę ir kiek teatrališką perkusininkų ekspresiją neturėtų praleisti progos išgirsti garsaus serbų kilmės atlikėjo ir kompozitoriaus Nebojšos Jovano Živkovičiaus projektą „Nuo solo iki kvarteto“ (vasario 21 d.). Dvi styginių muzikai skirtos programos intriguos kartų ir epochų dialogais: vasario 28 d. užbaigti ciklą „W.A.Mozartas ir Viena“ Valstybinis Vilniaus kvartetas pasikvietė sėkmingą tarptautinę karjerą padariusius lietuvių stygininkus – altininkę Jonę Kaliūnaitę ir violončelininką Vytautą Sondeckį. Dar didesnį būrį skirtinguose kraštuose, kolektyvuose ir gyvenimo kontekstuose išsibarsčiusių stygininkų sukvies „Cello fiesta“, skirta violončelininko Michailo Šenderovo 90-mečiui. Abonementus į kamerinės muzikos vakarus galima įsigyti iki š. m. vasario 25 d.
Visi Filharmonijos abonementinės akcijos koncertai vyks toje pačioje vietoje ir tuo pačiu laiku – Filharmonijos Didžiojoje salėje 19 val. Visų trijų rūšių abonementus galima įsigyti Filharmonijos kasose (Aušros Vartų g. 5), užpildžius kuponą ir pasirinkus pageidaujamą koncertų bei bilietų kiekį. Bilietus į atskirus abonementinių ciklų koncertus (bet ne pačius abonementus) galima įsigyti ir per bilietų platinimo sistemą „Bilietai LT“.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų