REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tauragėje pradėti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tyrimai pareigūnus atvedė į Pagėgius. Aukštas Tauragės apskrities viršininko administracijos valdininkas - Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento vadovas Valentinas Pocius įtariamas piktnaudžiavęs tarnyba, klastojęs dokumentus, dėl ko buvo padaryta didelė žala valstybei.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl jo veiksmų pradėtas ir antras tyrimas.

Netikėtų STT operatyvininkų vizitų sulaukė ir Pagėgių savivaldybės administracija – pareigūnai paėmė kai kuriuos dokumentus. Tačiau šios savivaldybės valdininkai žurnalistams tvirtina nieko apie jokius STT vizitus nežinantys. STT pareigūnai pastarojo dokumentų poėmio ir tyrimo dėl V.Pociaus veiksmų tarpusavyje nesieja.

REKLAMA

Kokie dokumentai - neatskleidžia

Maždaug prieš porą savaičių Pagėgių savivaldybės administracijoje apsilankęs STT operatyvinis darbuotojas atliko kai kurių dokumentų poėmį. Šios tarnybos atstovai kol kas neatskleidžia, kokie tai dokumentai. Tyrėjai motyvuoja, kad bet kokia išsamesnė informacija gali pakenkti tolimesniam tyrimui. Pasak Leono Barišausko, STT Klaipėdos valdybos viršininko pavaduotojo, kol kas dar neaišku, ar šie veiksmai išsiplėtos į ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

- Gali būti, kad paaiškės, jog Pagėgių savivaldybėje viskas vyksta teisėtai. Tačiau gali paaiškėti ir priešingai, - „Tauragės kurjeriui“ sakė pareigūnas.



Meras nepamena tyrėjų vizito

Pagėgių valdininkai tikina nieko nežinantys apie STT veiksmus. Apie paimtus dokumentus „Tauragės kurjeriui“ sakė nieko negirdėjusi Adelija Truškauskienė, Pagėgių savivaldybės administracijos juristė. Žurnalisto paklausta apie STT pareigūno vizitą šioje savivaldybėje A.Truškauskienė tvirtino, kad pas ją operatyvininkas nesilankė ir jokių dokumentų neprašė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastaroji savivaldybės valdininkė – ta pati skandalingai pagarsėjusi praėjusių savivaldybių tarybų rinkimų Pagėgių rinkiminės apygardos rinkimų komisijos pirmininkė. Tuomet beveik pusė Pagėgių apygardos rinkimų komisijos narių, pareiškę nepasitikėjimą komisijos pirmininke A.Truškauskiene, atsisakė komisijos nario pažymėjimų.

Apie dokumentų poėmį Pagėgiuose pakalbintas Kęstas Komskis, šios savivaldybės meras, tvirtino tą patį, kaip ir jo pavaldinė A.Truškauskienė.

- Nežinau, pirmą kartą girdžiu. Gal buvau kur išvažiavęs? – svarstė meras.

Įtartini objektai – Tauragėje ir Pagėgiuose


STT operatyvininkus į Pagėgius veda ir kito tyrimo gijos. V.Pociaus, Tauragės apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento direktoriaus, byloje įtariamo dėl piktnaudžiavimo tarnyba taip pat minimi Pagėgiai. Valdininkui įtarimai pareikšti dėl šešių statybos objektų. Tyrėjų duomenimis, įtartinai sutvarkyti trijų objektų dokumentai Tauragės rajone ir trijų – Pagėgių savivaldybėje.



Pradėtas naujas tyrimas

REKLAMA

Prieš kelias dienas STT pradėjo dar vieną tyrimą dėl galimo V.Pociaus piktnaudžiavimo tarnyba. Šį kartą įtariama, kad jis piktnaudžiavo tarnyba tvarkydamas dar kelių objektų Pagėgių savivaldybėje statybos dokumentus. Kiek tiksliai objektų dokumentų gali būti suklastota, pareigūnai neįvardija. STT tyrimą kontroliuojantys Klaipėdos prokurorai dar neapsisprendė, ar kreipsis į teismą, dar kartą prašydami V.Pocių nušalinti nuo pareigų.

Pareiškus pirmuosius įtarimus departamento direktoriui, tyrėjai kreipėsi į teismą dėl jo nušalinimo ir gavo Klaipėdos apylinkės teismo pritarimą. Tačiau šį sprendimą apskundęs V.Pocius sulaukė Klaipėdos apygardos teismo verdikto, grąžinusio jį į pareigas.

REKLAMA

STT atstovai neatmeta galimybės, kad ateityje pirmasis tyrimas dėl V.Pociaus galimo piktnaudžiavimo tarnyba ir pradėtasis prieš kelias dienas gali būti sujungti į vieną. Apie pareikštus naujus įtarimus STT V.Pociui rengiasi pranešti artimiausiu metu.

Apklausė ar neapklausė?

Į tyrėjų akiratį patekę herojai nekalbūs. Viešai kalbėti nenori nei įtariamas valdininkas, nei objektų, kurių dokumentai įtarimus sukėlė STT tyrėjams, savininkai. V.Pocius kalbėdamas su žurnalistu teisinosi, kad apie tyrimą žino labai nedaug.

- Niekas manęs neapklausė, niekas apie naujus įtarimus nepranešė. Nieko aš nežinau apie tyrimą, nes niekas man apie tai nepasakoja, - „Tauragės kurjeriui“ sakė V.Pocius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariamas valdininkas pareigūnų įtarimus laiko absurdiškais. Pasak jo, kas nors liko nepatenkintas juo, pasiskundė ir dabar vyksta tyrimas.

- Mano sąžinė rami, aš viską dariau sąžiningai, nepažeisdamas įstatymų, - sakė departamento direktorius.

Žydrūnas Žvirblis, STT Klaipėdos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus viršininkas, paneigė V.Pociaus žodžius esą jo niekas neapklausė. Pareigūnas patvirtino, kad V.Pocius buvo apklaustas kaip įtariamasis po to, kai jam buvo pareikšti įtarimai.

Kavinės savininkė kalbėti nenori

Nors STT „Tauragės kurjeriui“ neatskleidė, dėl kurių objektų pradėti tyrimai, sužinojome, kad vienas jų – Rukuose, šalia Pagėgių, įsikūrusi kavinė „Sena giria“. Tačiau su spauda bendrauti jos savininkai nenori. Dalia Sinkevičienė, kavinės savininkė, kategoriškai atsisakė bendrauti su „Tauragės kurjeriu“.

REKLAMA

- Jei ką prisidarė Pocius, tai jo problemos. O mes nieko nežinome, - „Tauragės kurjeriui“ sakė D.Sinkevičienė.

Verslininkė neneigė, kad prieš kelerius metus vykdė statybas, tačiau STT pareikštus įtarimus pavadino nesąmone.

STT pajudinti valdininkai apie pradėtus tyrimus: Pagėgių meras Kęstas Komskis (kairėje) tikina pirmą kartą apie tai girdįs, Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento direktorius Valentinas Pocius tvirtina, kad jo sąžinė rami



Gintaras Gražinskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų