REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Darbiečių“ lyderis Viktoras Uspaskichas kartoja, kad visi teisėsaugos jo partijai metami kaltinimai yra sufabrikuoti. Esą tai politinių oponentų – „socialkonservatorių“ sąmokslas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį „Žinių radijo“ eteryje V. Uspaskichas tvirtino, jog 24 mln. litų, apie kuriuos kalba prokurorai, Darbo partija net neturėjo. Tačiau, anot jo, klaidų partijos buhalterijoje galėjo būti.

REKLAMA

Kalbėdamas apie artėjančius rinkimus V. Uspaskichas sakė, kad jo partija žadės tai, ką žadėjo ir prieš ankstesnius rinkimus: kelti pensijas, didinti atlyginimus. Jis taip pat teigė, jog ministrais tapę „darbiečiai“ atsisakys Seimo nario mandatų.

V. Uspaskichas tikino, kad Darbo partija niekada nesiekė postų, todėl galės derėtis su bet kuria kita partija programinių nuostatų pagrindu. „Darbo partija neskaldo visuomenės, Lietuvos, nepaišys ribų. Mums gerų ir blogų žmonių nėra“, - „Žinių radijo“ eteryje sakė partijos pirmininkas

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimą nekandidatuoti vienmandatėje rinkimų apygardoje per artėjančius Seimo rinkimus V. Uspaskichas aiškino tuo, kad jis „daugiau reikalingas visose apygardose“.

Paklaustas apie Alytaus atvejį, kuomet kovoje dėl parlamentaro mandato „darbietis“ nusileido Kęstučiui Čilinskui, V. Uspaskichas teigė, jog tai buvo nedemokratiški rinkimai, o šį atvejį dar „nagrinės Europa“.

„Balsas.lt“ primena, kad 2007-ųjų gruodžio pradžioje finansinėmis machinacijomis įtariamam Darbo partijos pirmininkui Generalinėje prokuratūroje buvo pareikštas naujas įtarimas – V.Uspaskichas įtariamas 2004-2006 metais organizavęs apgaulingą Darbo partijos buhalterinę apskaitą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Remdamiesi bylos medžiaga, prokurorai taip pat įtaria, kad ataskaitos ir deklaracijos su žinomai neteisingai duomenimis buvo teikiamoms valstybinėms institucijoms - VRK, mokesčių inspekcijai, ,,Sodrai“ ir kitoms.

V.Uspaskichui gresia teisės dirbti tam tikrą darbą atėmimas, piniginė bauda arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Generalinė prokuratūra jau anksčiau areštavo Darbo partijos lėšas, skirtas kaip valstybės dotacijas. Taip nuspręsta siekiant užtikrinti civilinį ieškinį, kuris gali būti pareikštas teisme Darbo partijos byloje dėl galimų nusikaltimų valstybės finansų sistemai.

Darbo partija įtariama neįtraukusi į buhalterinę apskaitą daugiau kaip 24 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų bei nesumokėjus apie 4 mln. litų mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų