REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį broliai pranciškonai, inicijavę „Vilties bėgimą“, sulaukė pasakiškos dovanos - popiežius Benediktas XVI atsiuntė sveikinimą dalyvaujantiems bėgime ir pasiryžėliams solidarizuotis su sergančiaisiais onkologinėmis ligomis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis palaimino ir pačią akciją, ir organizatorius, ir visus, kurie kilniam tikslui siekti aukojosi, kiek, kuo ir kaip galėdami.

REKLAMA

Šeštadienį registruotis sekmadienio „Vilties bėgimui“ jau per vėlu. Bet, jeigu Jūs paskutiniu momentu apsispręsite bėgti, eiti, važiuoti riedučiais ar neįgaliųjų vežimėliu, organizatoriai Jus užregistruos trečiojo etapo starto vietoje - uostamiesčio Atgimimo aikštėje.

Šestadienį 13 val. pranciškonų vienuolyne Kretingoje prasideda tarptautinė onkologinių paramos centrų savanorių konferencija „Išgelbėti viltimi“. Dalyviai dalinsis patirtimi su Vakarų Lietuvos savanoriais ir sergančiųjų artimaisiais, kaip tą moralinę paramą teikti efektyviausia. Konferencijos dalyviai rytoj į Klaipėdą atvažiuos bėgti.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilties bėgimo“ dalyvių numeriai, marškinėliai užsiregistravusiems bus dalinami 9-13 val. trijose starto vietose - prie „BIG“ bei „Akropolio“ prekybos centrų ir Atgimimo aikštėje Klaipėdoje.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Sporto ir kūno kultūros skyriaus, LTOK Klaipėdos apskrities tarybos, Klaipėdos miesto kūno kultūros ir rekreacijos centro, Klaipėdos miesto bėgikų klubo „Maratonas“ darbuotojai ir savanoriai, atėję talkon, bėgimo dalyvius yra suskirstę į amžiaus grupes: vaikai iki 14 metų bėgs 3,3 km, 15-17 m. jauniai - 6,6 km, 18-39 m. suaugusieji - 9,9 km, 40-59 m. bėgikai, priskiriami veteranams, bėgs 9,9 km, 60 m. ir vyresni įveiks dvi „Vilties bėgimo“ atkarpas - 6,6.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taigi „Vilties bėgimas“ bus ne tik solidarumo su onkologiniais ligoniais akcija. Jame bus išlaikytas ir sportinių varžybų principas tiems, kurie turi maratonų ar panašių varžybų patirtį. Sparčiausieji bus apdovanoti. Bus apdovanoti ir jauniausias, vyriausias bėgimo dalyviai, gausiausiai dalyvavusi šeima.

Primename, kad šią kilnią akciją ne tik finansiškai, bet ir morališkai galite paremti ir Jūs, ateidami į koncertus trijose „Vilties bėgimo“ starto vietose ir Tiltų gatvėje, ties sporto prekių parduotuve Klaipėdoje. Koncertai prasidės valandą prieš „Vilties bėgimo“ startą, numatytą 14 val. Iš visų taškų bėgikai startuos vienu metu. Juos palaimins brolis pranciškonas Benediktas.

REKLAMA

Bėgikams startavus, koncertai nurodytose vietose dar tęsis apie valandą. Bėgikų apdovanojimo ceremonija vasaros estradoje numatoma apie 15 val.

16 val. čia prasidės didysis „Vilties bėgimo“ paramos koncertas, kuriame dainuos vaikų choras „Gintarėlis“, Veronika Povilionienė, Jurga Šeduikytė, Kostas Smoriginas, Amberlife (Edgaras Lubys), Stepas Januška ir grupė „Studija“.

Startų vietose ir per paramos koncertą skautai su skiriamaisiais ženklais rinks aukas Vakarų Lietuvos onkologinių ligonių paramos ir informacijos centro Klaipėdoje statybos pradžiai.

REKLAMA

Šis masinis bėgimas inicijuotas siekiant surinkti lėšų Vakarų Lietuvos onkologinių ligonių informacijos ir paramos centro statybai Klaipėdoje pradėti. Į šią kilnią brolių pranciškonų misiją galite įsijungti ir Jūs, mobiliojo telefono numeriu 1371 siųsdami SMS žinutes. Surinkę žodį „begu“, paaukotumėte 2 Lt, „begam“, - 5 Lt, „bekim“ - 10 Lt.

Gražina JUODYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų