• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antiteroristinių operacijų rinktinės ,,Aras“ išminuotojai penktadienio naktį ant Žaliojo tilto Vilniuje sunaikino įtartiną paketą, kuris tebuvo sprogmens imitacija.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad užrašą ,,Bomba“ ir įtartiną paketą paliko raudonos spalvos dažais sovietinių karių skulptūras aptaškę vandalai. Įvykio vietoje taip pat rasta svastika ir audeklas su užrašu ,,Komunistų kekšė“.

REKLAMA

Penktadienio rytą raudonus dažus nuo skulptūros naikino grafiti piešinių valymu užsiimanti įmonė.

Pranešimą apie įvykį Vilniaus miesto vyriausiasis policijos komisariatas gavo 2 val. 14 min.

Policijai buvo pranešta, kad ant Žaliojo tilto statulų nupiešti grafitai - užrašai, o po statula padėtas paketas su užrašu ,,Bomba“. Pranešėjas taip pat informavo, kad netoli tilto esančioje viešojo transporto stotelėje triukšmauja ir prie aplinkinių priekabiauja grupelė jaunuolių, kurie, pranešėjo įtarimu, gali būti grafiti užrašiusieji asmenys.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl apgadintų Žaliojo tilto statulų ir rasto įtariamai sprogstamojo paketo į įvykio vietą išvyko specialiosios tarnybos.

Kol išminuotojai apžiūrinėjo ir naikino tariamą sprogmenį, buvo sustabdytas eismas.

Be to, ketvirtadienio vakarą 23 val. mobiliojo ryšio telefonu policijai paskambinęs asmuo informavo, kad Antakalnyje esančiose karių kapinėse grupė jaunuolių pakabino vėliavą.

Atvykę policininkai kapinėse prie paminklo aptiko 15 centimetrų ilgio audinio skiautę, ant kurios buvo užrašyta ,,Tremtis - pergalės išraiška“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos patruliai užsirašė apie įvykį kapinėse pranešusio liudininko parodymus.

Pasak Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato, dėl abiejų incidentų pradėti ikiteisminiai tyrimai. Policija šiuos įvykius traktuoja kaip viešosios tvarkos pažeidimą.

Spėjama, kad abu incidentai susiję su penktadienį, gegužės 9-ąją Rusijoje švenčiama pergale prieš fašistinę Vokietiją.

Sovietinių karių skulptūros, esančios ant Žaliojo tilto, nuo vandalų nukenčia ne pirmą kartą - lygiai prieš metus gegužės 6 dieną ant šių skulptūrų buvo aptikti antisovietiniai užrašai.

REKLAMA

Tada ant vienos skulptūros pjedestalo policijos patruliai aptiko raudonais dažais užrašytą užrašą ,,Ruskiai lauk“, šalia buvo nupieštos kartuvės su žvaigžde.

Tuo metu Vilniuje įvairių patriotinių patriotinių organizacijų atstovai piketavo prie Rusijos ambasados Vilniuje, protestuodami prieš agresyvią Rusijos politiką Estijos atžvilgiu, o Lietuvos liberalų surengė palaikymo akciją prie Estijos, patyrusios Kremliaus propagandinį puolimą ir riaušininkų smurtą dėl sprendimo iškelti iš miesto centro paminklą sovietų kariui, ambasados.

REKLAMA

Estijos valdžios sprendimą iškelti iš Talino centro sovietų kario skulptūrą ir kapinėse perlaidoti karių palaikus Kremlius panaudojo rusakalbių jaunuolių riaušių Taline, agresyvių protesto akcijų prie Estijos ambasados Maskvoje kurstymui bei propagandiniam puolimui prieš Estiją.














News Bridgepix nuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų