REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šiandien rinkoje investuotojai buvo pasyvūs, todėl bendra VVPB apyvarta tesiekė 4 mln. litų, sandorių buvo 595, o brangusių ir pigusių pozicijų santykis atitinkamai 9/16.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, OMXV indeksas pakilo 0,39 proc. iki 441,32 punkto ribos. Šiandien pranešta, kad jau pasirašyta AB „Leo.LT“ steigimo sutartis, todėl artimiausiu metu, kaip teigia šios įmonės kūrime dalyvaujantys asmenys, bendrovė gali pasirodyti VVPB, o tai iš esmės įaudrintų visą rinką.

REKLAMA

Vakar JAV biržose investuotojai, laukdami trečiadienį įvyksiančio JAV centrinio banko (FED) posėdžio, buvo gana atsargūs. Banko „Morgan Stanley“ analitikai prognozuoja, kad FED artimiausiame savo posėdyje sumažins bazines palūkanų normas 0,25 proc. iki 2,0 proc. ir daugiau jau jų šiais metais nebemažins. Anksčiau „Morgan Stanley“ prognozavo, kad bazinės palūkanų normos bus mažinamos iki 1,75 proc. ribos.

Prekybos sesijos pabaigoje JAV biržų indeksai Dow Jones Industrial Average ir S&P 500 nukrito atitinkamai 0,2 ir 0,1 proc., tuo tarpu Nasdaq Composite pakilo 0,1 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia Azijos regione Tokijo birža šiandien dėl švenčių neveikia. Na, o kitose šio regiono biržose vyravo daugiau teigiamos nuotaikos. Labiausiai pakilo Indonezijos (+2,18 proc.), o žemiausiai nukrito Taivano (-2,07 proc.) biržų indeksai. Visame regione populiariausiomis buvo finansų sektoriaus kompanijų akcijos, kadangi Kinijos bankas „Bank of China Ltd.“ paskelbė apie praeitą ketvirtį gautą net 85 proc. didesnį pelną. Tuo tarpu žemyn važiavo laivų statybos kompanijų akcijų kursai, nes koncernas „Hyundai Heavy Industrines Co.“ išreiškė susirūpinimą, jog kylančios plieno kainos neigiamai atsilieps šio sektoriaus kompanijų pelnams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Europos biržose, atvirkščiai nei Azijoje, biržų indeksus žemyn tempia būtent finansų sektoriaus kompanijų akcijos. Akcijų kursai pradėjo kristi po „Deutsche Bank“ pranešimo apie pirmą šių metų ketvirtį patirtus 131 mln. eurų nuostolius. Smarkesnį biržų indeksų kritimą riboja kylantys energetikos kompanijų akcijų kursai, kurie pašoko dėl paskelbtų ypač gerų (pelnas padidėjo 63 proc.) ketvirtinių kompanijos „BP“ veiklos rezultatų. „BP“ akcijos brango 4,67 proc., o „Royal Dutch Shell“ - 4,33 proc.

Europos likvidžiausių akcijų rinkos indeksas FTSEurofirst 300  dienos bėgyje sumažėjo 0,12 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų