REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano žaislų rinką užplūsta Barbės, Betmeno, Žmogaus-voro ir Hario Poterio modeliai, ir jaunimą reikia saugoti nuo jų žalingo kultūrinio poveikio, sekmadienį sakė šalies generalinis prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokių figūrų, kaip Barbė, Betmenas, Žmogus-voras ir Haris Poteris, propagavimas ir nekontroliuojamas kompiuterinių žaidimų ir filmų CD importas turėtų priversti šalies pareigūnus susirūpinti“, - sakė Ghorbanas Ali Dori Najafabadi (Gorbanas Alis Doris Nadžafabadis), kurį citavo studentų naujienų agentūra ISNA.

REKLAMA

„Mums reikia rasti pakaitalų, kad atremtume šį puolimą, nukreiptą prieš vaikus ir jaunuolius, kurių asmenybė dar formuojasi“, - pridūrė jis.

Tai G.A.Dori Najafabadi rašo laiške Irano viceprezidentui, kuriame ragina imtis veiksmų ir apsaugoti „islamo kultūrą ir revoliucijos vertybes“.

Nors pareigūnai nuolat užsipuola Vakarų kultūrą, kuri, pasak jų, teršia žmonių protą, vakarietiški žaislai pastaraisiais metais tapo įprasti ir populiarūs. Turtingi tėvai lepina savo vaikus ir tokių žaislų pirkimas daugeliui tapo tiesiog privalomas.

Tačiau G.A.Dori Najafabadi sakė: „Tie žaislai, kurie negerbia reikalaujamų normų, kelia pavojų vaikų sveikatai ir veikia šalies žaislų gamyklų išlikimo (perspektyvas)“.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš dvejus metus policija rengdavo reidus į žaislų parduotuves ir ant Barbių pakuočių klijuodavo juodus lipdukus, kad nesimatytų jų kūnų. Irane viešumoje moterys turi slėpti visus savo kūno kontūrus.

Iranas jau pateikė savo atsaką į Barbę ir jos draugą Keną - Sarą ir Darą, kurie gaminami atsižvelgiant į visas šalyje galiojančias islamo taisykles. Tačiau šios lėlės nesugebėjo nustelbti Barbės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų