REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Algimantas Matulevičius norėtų didesnės NSGK įtakos skiriant Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ar Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo pavaduotojus.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, parlamentinę minėtų įstaigų kontrolę vykdantis NSGK turėtų turėti daugiau poveikio instrumentų. Pasak jo, būtų tikslinga įtvirtinti nuostatą, kad pavaduotojų kandidatūras direktoriai turėtų suderinti su komitetu.

REKLAMA

"Kai prezidentas skiria VSD ir STT vadovus, atsiklausia Seimo - Seimas balsuoja. Tai kodėl pavaduotojams negalėtų būti pritaikyta tokia formulė, kad direktorius suderintų pavaduotojų kandidatūras su komitetu, ir tik tada prezidentas leistų dekretą?", - svarsto A.Matulevičius.

„Šiuo metu skiriant STT ar VSD vadovų pavaduotojus Seimas nedalyvauja, o atsakyti už tą veiklą turime", - BNS sakė A.Matulevičius, manantis, esą juo plačiau aptariamos kandidatūros į aukštus postus, tuo geriau.

REKLAMA
REKLAMA

A.Matulevičius ketina pasiūlyti minėtus pakeitimus numatančias įstatymų pataisas.

Komentuodamas svarstymus viešojoje erdvėje, kad į naują STT direktoriaus pavaduotojo postą ketinama siūlyti dabartinę Švietimo ir mokslo ministerijos Studijų departamento direktorę Gitaną Jurgelaitienę, A.Matulevičiaus stebisi, kad kandidatų neieškoma pačioje STT, kur dirba daug profesionalų, galinčių užimti šias pareigas.

,,Mūsų nuomone, STT turi pakankamai profesionalių darbuotojų, galinčių užtikrinti STT planų ir darbų tęstinumą", - teigia komiteto pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Specialiųjų tyrimų tarnybos direktoriaus kandidatūrą teikia Seimui ir, šiam pritarus, jį skiria bei atleidžia prezidentas. STT direktoriaus pavaduotojus tarnybos vadovo teikimu skiria ir atleidžia prezidentas.

VSD vadovą Seimo pritarimu skiria ir atleidžia prezidentas. Generalinio direktoriaus pavaduotojus skiria ir atleidžia prezidentas generalinio direktoriaus teikimu. VSD generalinis direktorius Povilas Malakauskas turi keturis pavaduotojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų