• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketvirtadienį nusprendė, kad savo ir Vyriausybės vardu skelbdamas reklaminio pobūdžio žinias G. Kirkilas pasielgė neetiškai.

REKLAMA
REKLAMA

Komisija, įvertinusi aplinkybes dėl pagrindiniuose šalies dienraščiuose  2007 m. gruodžio mėn. Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Ministro Pirmininko vardu paskelbtų reklaminio pobūdžio skelbimų, nusprendė, kad nėra duomenų, kurių pagrindu galima būtų konstatuoti, jog premjeras pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

REKLAMA

Tačiau, VTEK nuomone, G. Kirkilas neatlikdamas veiksmų, kuriais Vyriausybės paskelbta reklaminio pobūdžio informacija būtų nuasmeninta (pateikta be jo asmens duomenų ir parašo), pasielgė neetiškai.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos prašymo pagrindu atlikto tyrimo metu nustatyta, jog sprendimas „atsiskaityti Lietuvos žmonėms“ buvo priimtas Vyriausybės lygmeniu, reikiamą informaciją parengė ministerijos, o Vyriausybės darbuotojai sugalvojo skelbimų formą.

REKLAMA
REKLAMA

Už Vyriausybės skelbimų publikavimą dienraščiams iš valstybės biudžeto buvo sumokėta apie 270 tūkst. litų.

Komisijos nuomone, pasirinkta visuomenės informavimo forma yra netinkama, visuomenei kelia pagrįstų abejonių dėl valstybės biudžeto lėšų panaudojimo efektyvumo, užsakomieji skelbimai nevienodai informatyvūs, G. Kirkilo parašas nėra visuomenės (viešojo) intereso ir informavimo objektas.

Kaip skelbia VTEK, visos valstybės ir savivaldybių institucijos privalo informuoti visuomenę apie savo veiklą, tačiau informacija turi būti pateikiama teisingai, tiksliai, nešališkai ir pasiekti tikslinę auditoriją tinkamomis komunikavimo priemonėmis.











REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų