• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva pagal informacinių technologijų arba elektroninės pažangos lygį pakilo trimis pozicijomis ir šiemet užima 38 vietą pasaulyje. Latvija įvertinta vieta aukščiau, o Estija, kaip ir pernai, išliko 28.

REKLAMA
REKLAMA

Tai paaiškėjo paskelbus kasmetinio IBM „Institute for Business Value“ ir The Economist „Intelligence Unit“ tyrimo rezultatus.

REKLAMA

„Lietuvos elektroninės pažangos lygis yra vienas sparčiausiai augusių pastaraisiais metais. Tai lėmė gera mūsų šalies teisinė bazė bei verslo imlumas naujovėms ir technologijoms“, - sako „IBM Lietuva“ vadovas Rimantas Vaitkus.

Pasak jo, aukščiau pakilti Lietuvai sutrukdė nepakankamai išplėtota technologijų infrastruktūra, todėl artimiausiu šalies prioritetu turėtų tapti plačiajuosčio interneto projekto įgyvendinimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia pripažinti ir tai, kad dėl politinės valios ir vyriausybės vizijos, kaip išnaudoti technologijas, stokos Lietuvai kol kas nepavyksta išnaudoti visų geros įstatymų bazės teikiamų privalumų“, - pastebi R. Vaitkus.

Pirmojoje vietoje elektroninės pažangos reitinge atsidūrė JAV, antrojoje – Honkongas, trečiąją vietą išsaugojo Švedija.

Ketverius metus pirmojoje vietoje buvusi Danija šiemet liko tik ketvirta, per keturias pozicijas nusirito ir Šveicarija.

Iš viso tyrimas įvertino 70 šalių gyventojų elektroninę pažangą.

Galutinį kiekvienos šalies elektroninės pažangos balą tyrėjai skaičiavo įvertinę 6 sektorius: technologijų infrastruktūrą, socialinę ir kultūrinę aplinką, valstybės politiką ir viziją, verslo aplinką, teisinę bazę, verslo ir privačius vartotojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų