REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruzijos URM rengia pareiškimą dėl balandžio 20 dieną Gruzijos oro erdvėje numušto nepilotuojamo lėktuvo, pranešė užsienio reikalų ministro pavaduotojas Grigolas Vašadzė.

REKLAMA
REKLAMA

„Gruzijos URM šį faktą kvalifikuoja kaip Rusijos ginkluotą agresiją ir pareiškia, kad Rusija konflikte su Abchazija nėra nešališka ir nepadeda ten įvesti taikos“, - sakė diplomatas pirmadienį spaudos konferencijoje.

REKLAMA

Jis taip pat pranešė, kad Gruzijos URM pareikalaus atšaukti Rusijos vadovybės sprendimą užmegzti ypatingus santykius su Abchazija ir Pietų Osetija.

Anksčiau buvo pranešta, kad Gruzijos gynybos ministerijos karinės oro pajėgos (KOP) teigia, jog balandžio 20 dieną Rusijos naikintuvas „MiG-29“ numušė nepilotuojamą skraidantį objektą Gruzijos oro erdvėje.

Aparatas priklauso šalies VRM ir virš Gruzijos teritorijos skrido pagal planą.

Rusijos KOP paneigė joms mestus kaltinimus.

Pasak KOP vyriausiojo vado padėjėjo pulkininko Aleksandro Drobyševskio, „nė vienas Rusijos lėktuvas balandžio 20 dieną nevykdė skrydžių Šiaurės Kaukazo regione“.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis pirmadienį per šalies televiziją pareiškė, kad respublika turi neginčijamų įrodymų apie ginkluotą Rusijos naikintuvo „MiG-29“ išpuolį.

Abchazijos gynybos ministerija irgi paneigė Gruzijos tvirtinimus, esą nepilotuojamą lėktuvą numušė Rusijos naikintuvas.

Pasak Abchazijos gynybos ministro pavaduotojo Gario Kupalbos, „Gruzijos žvalgybinį lėktuvą numušė Abchazijos KOP reaktyvinis lėktuvas L-39“.

Rusijos ambasadorius Tbilisyje Viačeslavas Kovalenka dėl šio incidento pirmadienį buvo iškviestas į Gruzijos URM.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų