REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV valstybės sekretorė Condoleezza Rice pirmadienį pasakė žurnalistams, kad „Hamas“ judėjimas turėtų atsisakyti smurto, liautųsi šaudyti į Izraelio kaimus ir tuo įrodytų savo pasirengimą taikai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano nuomone, tai, ką „Hamas“ turi padaryti, yra visiškai aišku. Smurto atsisakymas būtų geras žingsnis, siekiant parodyti, jog jie tikrai nori taikos“, - sakė ji Manamoje po susitikimo su savo kolegomis iš Persų įlankos valstybių, Egipto, Jordanijos ir Irako.

REKLAMA

C.Rice buvo paprašyta pakomentuoti buvusio JAV prezidento Jimmy Carterio per savo kelionę po Artimuosius Rytus pasakytą pastabą, jog islamistų judėjimas „Hamas“ jam sakęs, kad pripažins Izraelio teisę taikiai gyventi, jei dėl to bus susitarta ir patvirtinta palestiniečių balsavimu.

„Neketinu jos (pastabos) komentuoti be konteksto, - atsakė ji, - tačiau „Hamas“ gali padaryti kelis dalykus“.

„Jie gali paleisti Izraelio kapralą Shalitą. Jie gali liautis raketomis apšaudyti Izraelio gyventojus Sderote ir Aškelone. Jie gali nebelaikyti įkaitais Gazos gyventojų po maišto prieš teisėtas Palestiniečių savivaldos valdymo struktūras“, - pažymėjo C.Rice.

REKLAMA
REKLAMA

„Jie gali prisiimti senuosius palestiniečių lyderių įsipareigojimus žengti žingsnius, tarp jų ir Yassero Arafato prisiimtąjį“, - tęsė ji.

J.Carteris po dviejų Damaske įvykusių susitikimų su tremtyje gyvenančiu „Hamas“ lyderiu Khaledu Meshaalu, kurie papiktino Izraelį ir Jungtines Valstijas taip pareiškė: „Jie (Hamas) sako, kad pripažins Palestinos valstybę su 1967 metų sienomis, jei tai patvirtins palestiniečiai, ir kad pripažins Izraelio teisę gyventi kaip kaimynui, greta ir taikiai“, - sakė J.Carteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų