• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įpusėjus Švaros mėnesiu vadinamam balandžiui, trečiadienį, balandžio 16 d., Vilniaus Vingio parke surengta pavasarinė švaros akcija – bene didžiausias sostinės parkas išvalytas naujos kartos šlavimo mašina.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak UAB „CleanProLine“ direktoriaus Gintauto Kalinausko, įmonė Vingio parką pasisiūlė išvalyti, nes siekia išspręsti šiuo metu itin aktualias gatvių valymo problemas bei suteikti sostinės gyventojams ir svečiams galimybę gyventi švariau ir kvėpuoti grynesniu oru. Be to, atsisakius gatvių šlavėjų miestas atrodytų moderniau ir būtų kokybiškiau ir efektyviau valomas.

REKLAMA

Įmonės produkto vadovas Tomas Rutelionis pabrėžė, jog šiuo metu Lietuvoje naudojamos šlavimo mašinos į orą pakelia daug dulkių, o naujos kartos šlavimo mašinos nešvarumus nusodina purkšdamos vandeniu ir susiurbdamos. Svarbu ir tai, jog mašinos puikiai susidoroja su gatvių pakraščiuose po žiemos priskretusiu sniegu bei purvu. Dėl visų šių savybių mašinomis prižiūrimose teritorijose nedidėja kietųjų dalelių kiekis ore.

REKLAMA
REKLAMA

"RAVO šlavimo mašinos yra itin manevringos - jos gali judėti bet kokia kreive, be to, turi atskirai valdomą šepetį, kuriuo gali pasiekti sunkiai prieinamas vietas – šluoti šaligatvius, valyti dulkes iš po suoliukų. Šlavimo mašina taip pat turi papildomą susiurbimo žarną, kuria galima išsiurbti šiukšles iš šiukšlių dėžių ar konteinerių, išvalyti medžių lapus, o įmontuotu aukšto slėgio vandens siurbliu gali būti nuplaunamas purvas nuo šaligatvių", - sakė T. Rutelionis.

UAB „CleanProLine“ produkto vadovas teigė, jog šios mašinos yra itin efektyvios ir dėl didelės talpos konteinerio, todėl mašina gali nesustodama dirbti, kol užsipildys 5 tonas nešvarumų talpinantis konteineris. T.Rutelionis atkreipė dėmesį, jog naujos kartos šlavimo mašinos beveik nekelia triukšmo, jose įmontuoti galingi, patikimi varikliai kurą naudoja itin taupiai ir atitinka aukščiausius degalų emisijos (EURO 4) reikalavimus, o dėl įmontuotos garso mažinimo sistemos veikia itin tyliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų