REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus meras Juozas Imbrasas teigia, jog per metus miesto valdžia atsisakė utopinių planų ir ėmėsi realių darbų, tuo metu opozicijoje esančių partijų atstovai sostinės valdžios darbą vertina kaip blankų.

Trečiadienį metinę veiklos ataskaitą pristatęs J.Imbrasas teigė, jog, nepaisant trukdžių bei pesimistinių prognozių, sostinės valdžia dirbo sėkmingai.

REKLAMA
REKLAMA

„Nežiūrint situacijos aplinkui, naujoji valdžia tęsė, tęsia ir tęs darbus. Gavome ne kokį palikimą, teko kuopti tam tikras praeitos tarybos palinktas bėdas. Finansinė padėtis nepavydėtina. Be to, kiek buvo trukdžių, boikotų, kiek buvo prognozių. Deja, niekas tas neįvyko, o mes tvarkingai vykdėme darbus, kuriuos buvome užsibrėžę, kuriuos pradėjom nuo pat pirmos dienos“, - kalbėjo sostinės meras.

REKLAMA

Pabrėždamas, jog miesto valdžia „nuo utopinių projektų perėjo prie realių darbų“, stengėsi „veidu atsisukti į žmones“, J.Imbrasas pristatė 30, jo vertinimu, svarbiausių per metus valdančiosios koalicijos nuveiktų darbų.

Anot J.Imbraso, sostinės valdžia ėmėsi spręsti ilgai atidėliotas transporto spūsčių problemas, rūpinosi daugiabučių namų kiemų sutvarkymu, naujų vaikų žaidimų aikštelių ir krepšinio aikštelių įrengimu, stiprino saugumą mieste, parengė kovos su narkotikų platinimu planą.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus meras taip pat teigė, jog 10 proc. išaugo miestiečių aprūpinimas socialiniu būstu, sveikatos sistemoje baigta įgyvendinti elektroninės pacientų registracijos sistema, tvarkomos viešosios miesto erdvės.

„Tvarkoma Lukiškių aikštė, sutvarkytos Vingio parko prieigos, vasaros estrada, sutvarkyti 6 parkai ir skverai, pradėta Nacionalinio stadiono statyba, kuri 20 metų buvo apmirus. Be to, parengti techniniai planai laivybai Neries upe. Atgims pagrindinė vandens arterija, 6 prieplaukos projektuojamos, detalieji planai ruošiami. Taip pat atnaujinami teatrai, kultūros objektai pritaikomi neįgaliesiems“, - nuveiktus darbus vardijo J.Imbrasas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot mero, dirbti netrukdo ir turima nedidelė dauguma savivaldybės taryboje, o pagrindinės kliūtys - esą blogai veikianti valstybės sistema bei netinkami įstatymai.

„Blogai veikianti valstybės sistema išeikvojo tiek mūsų planų ir energijos. Įklimpstam į tokius gremėzdiškus įstatymus, kad nusvyra rankos“, - skundėsi J.Imbrasas.

Tuo metu opozicinės Tėvynės Sąjungos frakcijos Vilniaus taryboje nariai miesto valdžios darbų nebuvo linkę vertinti palankiai.

„Prie visos pagarbos J.Imbrasui, turiu pripažinti, kad kaip meras jis šiuos metus dirbo nesėkmingai. Tai atsispindi ir ataskaitoje, kurią pavadinčiau pažadų ataskaita. Ji rėmėsi tuo, ką jie darys, o ką padarė per metus praktiškai neturi kuo pasigirt“, - žurnalistams teigė Vilniaus miesto savivaldybės Tėvynės sąjungos frakcijos naujasis seniūnas Raimundas Alekna.

REKLAMA

Anot jo, silpna dauguma nesugeba tinkamai valdyti miesto, be to, bijodami prarasti valdžią, sąmoningai vilkina tarybos posėdžius.

„Dauguma nėra stipri, jos praktiškai nėra. Tokia situacija ilgiau nebegali tęstis. Galima įtart, kad bijant, kad nebūtų meras atstatydinamas ir neturint daugumos, sąmoningai vengiama šaukt posėdžius taip, kaip buvo sutarta“, - kalbėjo tarybos narys.

Anot jo, valdžia nepastebi blogėjančios situacijos, o kaltų ieško tarp kitų.

„Situacija Vilniuje prastėja. Kriminogeninė situacija darosi dramatiška, per šiukšles perlipti nebeįmanoma, visi žmonės tai pastebi, valdžia tai absoliučiai ignoruoja. Tik pirštu rodo į kitus, ieško kaltų Vyriausybėje, opozicijoje ar dar kažkur. Jie nemato to, už ką patys yra atsakingi“, - kritikos valdantiesiems negailėjo R.Alekna.

REKLAMA

Jam antrino ir Tėvynės sąjungos frakcijos narys Vilius Navickas, mero ataskaitą apibūdinęs kaip „blankią ir nykią“.

„Nelabai yra kuo ten pasigirti“, - teigė jis.

Opozicinių frakcijų atstovai taip pat teigė vis dar neatsisakantys planų suburti naują valdančiąją daugumą.

„Derybos vyksta. Šita situacija skatina pasikeitimus, kuriasi naujos frakcijos. Šios iniciatyvos atsiranda iš to, kad matomos blogybės, žmonės nori tas problemas spręst. Derybos yra procese, tikiuosi, kad artimiausiu metu bus rezultatas“, - kabėjo R.Alekna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu valdančiąją koaliciją sostinės taryboje sudaro „Tvarka ir teisingumas“ (13 mandatų), Lenkų rinkimų akcija (6) ir socialdemokratai (6).

Liberalų sąjūdžiui rinkimai lėmė 4 vietas, jie skelbiasi esantys konstruktyvia opozicija. Valdantiesiems oponuojantys konservatoriai taryboje turi 10 vietų, liberalcentristai - 9.

Du narius taryboje turinti Rusų sąjunga kartu su iš „tvarkiečių“ frakcijos išėjusiu Gintaru Kazaku įkūrė naują Nepriklausomą frakciją, kuri jau pasirašė bendradarbiavimo susitarimą su valdančiajai koalicijai priklausančiais socdemais ir baigia derybas su „tvarkiečiais“ dėl prisijungimo prie koalicijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų