REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka pirmadienį buvo nuvykęs darbo vizito į Lenkiją. Svarbiausias vizito tikslas buvo pasirašyti bendrą deklaraciją dėl tarpusavio sąveikos stiprinimo ir pasirengimo finalinei Europos futbolo čempionato daliai „Euro-2012“, praneša šalies vadovo spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Po dviejų šalių prezidentų susitikimo ir pokalbio akis į akį vyko Ukrainos ir Lenkijos delegacijų derybos. Jose buvo aptarti energetinio saugumo, naftotiekio Odesa - Brodai - Plockas projekto realizavimo, pasienio ir muitų kontrolės problemos.

REKLAMA

Kaip žurnalistams pranešė Ukrainos prezidento sekretoriato vadovo pavaduotojas Oleksandras Čalas, atitinkamą susitarimą pasirašė konkursą laimėjusi Amerikos firma „Granherne“ ir tarptautinė vamzdynų įmonė „Sarmatia“. Tikimasi, kad šis dokumentas įgalins pradėti rengti projektą. Pirmuosius rezultatus ketinama paskelbti gegužės 22-23 dienomis Ukrainoje vyksiančiame viršūnių susitikime.

Įmonę „Sarmatia“ 2004 metais įsteigė Lenkijos PERN ir Ukrainos „Ukrtransnafta“.

2007 metų spalį Azerbaidžano, Gruzijos ir Lietuvos naftos korporacijos pasirašė sutartį dėl jungimosi prie šios Lenkijos ir Ukrainos įmonės, kuri įsteigta dėl naftotiekio Odesa-Brodai pratęsimo iki Plocko ir Gdansko.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, Varšuvoje V.Juščenka ir L.Kaczynskis dalyvavo atidarant parodą „Ukrainą pasaulyje“, susitiko su ukrainiečių bendruomenės Lenkijoje atstovais.

Baigęs vizitą Lenkijoje, Ukrainos prezidentas dar spėjo grįžti į tėvynę, kur 19 val. vietos laiku prasidėjo tarptautinė konferencija „Šiuolaikiniai iššūkiai žmogaus teisėms ir laisvėms“.

Renginys skirtas Visuotinės žmogaus teisių deklaracijos 60-osioms metinėms ir 10-ies metų sukakčiai, kurią pažymi Ukrainos Aukščiausiosios Rados žmogaus teisių įgaliotinio institutas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų