• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dešimtys tūkstančių žmonių šeštadienį susirinko Sietlo stadione pasiklausyti tremtyje gyvenančio Tibeto dvasinio lyderio Dalai Lamos, kuris ragino nesiimti smurto ir paversti 21-ąjį amžių „dialogo amžiumi“.

REKLAMA
REKLAMA

Saulėtą dieną Dalai Lamos kalbos apie užuojautą klausėsi maždaug 51 tūkst. žmonių, sakė organizatoriai. Daug kas atėjo šeimomis, o plunksnomis pasipuošę indėnai aidint būgnams sušoko šokį.

REKLAMA

Dalai Lama, kuris sėdėjo raudoname krėsle ant stadione įrengtos pakylos, nepaminėjo nei pastarojo meto neramumų Tibete, nei siūlymų pasaulio valstybių lyderiams boikotuoti 2008-ųjų Pekino olimpiados atidarymo ceremoniją.

Penktadienį Tibeto lyderis sakė, kad neremia Pekino olimpiados boikoto, ir atmetė Kinijos tvirtinimus, kad jis surežisavo kruvinas praėjusio mėnesio riaušes Tibete.

Šeštadienį Kinijos oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė apie devynių budistų vienuolių, kurie įtariami dėl vieno vyriausybinio pastato Tibete sprogdinimo, areštą.

Savo 45 minutes trukusioje kalboje Dalai Lama ragino sunaikinti branduolinius ginklus ir kalbėjo apie moterų vaidmenį puoselėjant užuojautą. Jis taip pat aptarė nesmurtinių metodų būtinybę ir sakė, kad 21-asis amžius turėtų būti „dialogo amžius“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų