REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos vadovo Viktoro Uspaskicho advokatai kreipėsi į Europos žmogaus teisių teismą dėl žmogaus teisių apribojimo, praneša Lietuvos radijas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip iš tribūnos Seime sakė Darbo partijos narys Vidas Gedvilas, pagal Europos teisinės sistemos ir teismų praktiką, laisvės apribojimas taikomas įtariamiesiems, padariusiems nesunkius nusikaltimus, tik tuo atveju, jei jie gali būti pavojingi visuomenei ir dar nebaigtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA

„Darbo partijos ikiteisminis tyrimas buvo baigtas dar pernai, o apie V. Uspaskicho keliamą grėsmę visuomenei neužsiminė net prokurorai. Todėl Darbo partijos primininko advokatai jau kreipėsi į EŽTT dėl žmogaus teisių pažeidimų Lietuvoje“, – kalbėjo V. Gedvilas.

„Pagal Europos teisinės sistemos ir teismų praktiką, laisvės apribojimas taikomas įtariamiesiems, padariusiems nesunkius nusikaltimus, tik tuo atveju, jeigu jie gali būti pavojingi visuomenei ir dar nebaigtas ikiteisminis tyrimas. Darbo partijos ikiteisminis tyrimas baigtas pernai, o apie V.Uspaskicho keliamą grėsmę visuomenei neužsiminė net prokurorai“, - sakoma opozicinės Darbo partijos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Darbo partijos vicepirmininko, V.Uspaskicho advokatai jau kreipėsi į Europos Žmogaus Teisių Teismą (EŽTT) dėl esą Lietuvoje pažeidžiamų žmogaus teisių.

V.Gedvilas dėl visų Darbo partijos ir jos lyderio V.Uspaskicho nelaimių apkaltino „valstybininkų klaną“, kuris neva į dienos šviesą iškeltas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) atliekant parlamentinį Valstybės saugumo departamento (VSD) veiklos tyrimą.

„Kovodama su Darbo partija, „valstybininkų“ valdoma sistema kovoja už savo išlikimą, todėl griebėsi net neteisėtų ir necivilizuotų priemonių“, - piktinosi darbietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak V.Gedvilo, Darbo partijos frakcija penktadienį kreipsis į partijos tarybą, „kad būtų priimtas politinis sprendimas dėl kraštutinių priemonių panaudojimo, siekiant pasipriešinti teisiniam nihilizmui ir užtikrinti teismų nešališkumą“. Darbiečių atstovas nepaaiškino, ką reiškia terminas „kraštutinės priemonės“, bet paminėjo, kad ketinama imtis protesto akcijų tiek Lietuvoje, tiek Briuselyje, ties Strasbūre.

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį paliko galioti finansinėmis machinacijomis įtariamam Darbo partijos pirmininkui V.Uspaskichui anksčiau paskirtą namų areštą. Šio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

REKLAMA

Namų arešto sąlygomis daugiau nei pusę metų gyvenantis politikas teismo prašė panaikinti žemesnės instancijos teismo sprendimą pratęsti jam paskirto namų arešto terminą dar pusantro mėnesio laikotarpiui.

Teisėjas padarė išvadą, kad namų arešto terminas pratęstas pagrįstai, atsižvelgiant į ypatingą bylos sudėtingumą, didelę apimtį, įvertinus tai, kad po kardomosios priemonės paskyrimo įtariamasis atsisakė bendradarbiauti su ikiteisminio tyrimo pareigūnais.

Be to, būtina apriboti įtariamojo bendravimo su kitais įtariamaisiais galimybes, siekiant apsaugoti juos nuo galimo bandymo paveikti iki bylos teisminio nagrinėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų