REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitės pradžia Vilniaus biržoje jokių siurprizų nepateikė – indeksas ir toliau važiuoja žemyn ir šiandien fiksavo 0,86 proc. neigiamą pokytį iki 458,67 punkto ribos. Ši tendencija išties stebina, nes nuo praėjusios savaitės Europos ir JAV rinkų indeksai jau pakilo apie 4-5 proc., tuo tarpu Baltijos šalių indeksai sumenko apie 2 proc. Atrodo, kad finansų krizė ištiko ne JAV, o Lietuvos rinką. Šiandien bendra biržos apyvarta siekė 3,78 mln. litų, sandorių buvo 781, o brangusių ir pigusių pozicijų santykis atitinkamai 6/18.

REKLAMA
REKLAMA

Vakarų Europos biržose šiandien kyla visi be išimties biržų indeksai. Kompanijos „British Energy“ iš Didžiosios Britanijos akcijų kursai kyla paskelbus pranešimą, kad panaši Prancūzijos kompanija „Electricite de France SA“ derasi dėl jos akcijų paketo perėmimo. Antros pagal dydį pasaulyje kasybos kompanijos „Anglo American Plc.” akcijų kursas pašoko po „Goldman Sachs“ analitikų rekomendacijos „pirkti“. Na, o didžiausio pasaulyje kosmetikos prekių gamintojo „L‘Oreal SA“ akcijos brangsta dėl sklandančių gandų, jog koncernas „Nestle“, pardavęs „Alcon Inc.“ akcijų paketą, bandys įsigyti „L‘Oreal SA“ akcijų.

REKLAMA

Tyrimų grupė „Sentix“, nuo 2003 metų tirianti investuotojų pasitikėjimą euro zonoje, balandžio mėnesio pradžioje atliko 2,6 tūkst. investuotojų apklausą ir savo pranešime teigia, kad investuotojų pasitikėjimas netikėtai išaugo nuo 0,4 punkto kovo mėnesį iki 4,4 punkto balandį. Tuo tarpu analitikai tikėjosi, kad rodiklis nukris iki 0,2 punkto.

Azijos regiono biržos, išskyrus Filipinus (-1,71 proc.) ir Šri Lanką (-0,17 proc.), pirmadienio prekybos sesiją baigė kilimu. Biržų indeksų kilimą aukštyn lėmė žaliavų sektoriaus kompanijų akcijos, kurių kursai brangstant žaliavoms, šoktelėjo į viršų. Be jau minėtų kompanijų, dėl paskelbtų gerų veiklos rezultatų kilo ir telekomunikacijų sektoriaus akcijų kainos. Kiek liūdniau sekėsi metalurgijos sektoriaus kompanijoms, kurių akcijų kainos smuko, nes kai kurie investuotojai pradėjo nuogąstauti, jog pabrangę žaliavos sumažins šių kompanijų pelnus. Regione aukščiausiai pakilo Kinijos biržos indeksas CSI, pailsėjęs po „Cinmin“ ir liuoktelėjęs 4,45 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų