• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien VVPB apyvarta buvo labai maža ir tesiekė 3 mln. litų. Natūralu, kad sandorių skaičius taip pat buvo nedidelis – tik 460, o brangusių ir pigusių pozicijų santykis atitinkamai 5/16. OMXV indeksas per dieną sumažėjo 0,64 proc. Taigi ir vėl tenka konstatuoti faktą, kad pastaruoju metu prekyba rinkoje yra labai sumenkusi ir investuotojams geresnių laikų dar teks palaukti.

REKLAMA
REKLAMA

Trumpam įsiplieskusio optimizmo vakar JAV biržose neliko nei pėdsako. Dow Jones indeksas per dieną nusirito 0,36 proc., S&P 500 – 0,19 proc., o Nasdaq – 0,06 proc.

REKLAMA

Investuotojus greičiausiai šiek tiek „išgasdino“ FED vadovas B.Bernankė, pirmą kartą prabilęs apie realią recesijos grėsmę. Jis pabrėžė, kad šalies ekonomikos recesijos galima tikėtis pirmojoje šių metų pusėje, vėliau ūkis turėtų atsigauti, nes agresyvus bazinės palūkanų normos mažinimas skatina ekonomikos augimą, o finansų ir būsto rinkų problemos turėtų mažėti. Be to, po tokio žymaus JAV rinkos kilimo antradienį (virš 3 proc.) kai kurie investuotojai nutarė „nusigriebti“ pelnus.

REKLAMA
REKLAMA

Vakarų Europos biržose labiausiai šiandien indeksus tempia žemyn krentančios bankų sektoriaus akcijų kainos. Tai iš dalies atspindi rinkos dalyvių reakciją į Goldman Sachs pablogintas rekomendacijas Lloyds TSB akcijoms, kurias siūloma parduoti užuot laikius. Taip pat pesimistiškai investuotojus nuteikė Citygroup sumažintos pelno prognozes BNP, Societe Generale, Natixis ir Credit Agricole.   Europos akcijų indeksas Dow Jones Stoxx 600  dienos metu buvo nukritęs 0,2 proc.

Azijos regione prekybos sesija šiandien baigėsi daugiau teigiamomis nuotaikomis. Nukrito tik Filipinų, Indonezijos, Šri Lankos ir Taivano biržų indeksai. Kinijos biržos indeksas CSI pakilo aukščiausiai regione – 2,94 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų