REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentarams pateikta prezidento Valdo Adamkaus siūloma Kęstučio Lapinsko kandidatūra vadovauti Konstituciniam Teismui.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį parlamentarai plenariniame posėdyje kiek paklausinėję K.Lapinską, detaliau su jo idėjomis bei patyrimu susipažins frakcijų posėdžiuose.

REKLAMA

Šiuo metu K.Lapinskas, kaip didžiausią teisininko stažą turintis KT teisėjas, yra laikinasis Teismo vadovas, nes kovo 21 dieną baigėsi ligšiolinio pirmininko Egidijaus Kūrio kadencija.

Konstitucinio Teismo pirmininku yra skiriamas vienas iš šio Teismo teisėjų, prezidento teikimu jo kandidatūrą tvirtina Seimas.

K.Lapinskas yra žinomas mokslininkas, konstitucinės ir administracinės teisės specialistas, turi administracinio darbo patirties - dvejus metus yra dirbęs Vyriausiojo administracinio teismo pirmininku.

REKLAMA
REKLAMA

71-erių metų K.Lapinskas yra Nepriklausomybės Akto signataras, buvo Laikinosios komisijos Konstitucijos projektui rengti pirmininkas. 1993-1999 metais jis pirmą kartą tapo KT teisėju, vėliau į šį teismą vėl buvo paskirtas 2002 metais.

Seime kovo 20 dieną prisiekė trys naujieji KT teisėjai - Pranas Kuconis, Egidijus Šileikis ir Algirdas Taminskas.

Naujieji teisėjai pakeitė kadenciją baigusį KT pirmininką E.Kūrį bei teisėjus Vytautą Sinkevičių ir Stasį Stačioką.

KT sudėtis atnaujinama kas trejus metus, tuomet pasikeičia trys iš devynių teisėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų