REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Lietuvos teisingumo vykdytojų pasityčiojęs ir nuo jų pasprukęs aferistas Dainius Eglūnas Kancleris (gim. 1977 m.) įkliuvo Ispanijos pareigūnams.

REKLAMA
REKLAMA

Tai „Respublikai“ patvirtino Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Asmenų paieškos skyriaus tyrėjas Jaroslavas Semaška. Nuo praėjusių metų spalio ieškotas D.E.Kancleris sulaikytas Valensijos priemiestyje.

REKLAMA

Labiausiai prie to prisidėjo ne Lietuvos ar Ispanijos teisėsaugininkai, o nuo D.E.Kanclerio nukentėjęs Giedrius Miltonas.

Lietuviškosios teisingumo sistemos neveiklumu įsitikinęs vyras nusprendė pats imtis veiksmų. Jis nusisamdė privatų detektyvą, šis ir sužinojo, kad įtariamasis slapstosi Ispanijoje.

„Teismas jam buvo skyręs pasižadėjimą neišvykti, bet jis kuo ramiausiai paspruko iš Lietuvos. Kiek žinau, pasinaudojo svetimais dokumentais.  Atvykęs į Ispaniją kartu su savo sugyventine apsistojo pas gimines“, - „Respublikai“ pasakojo G.Miltonas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo žiniomis, giminaičiai žinojo, kad D.E.Kanclerio ieško Lietuvos policija. Kone pusmetį pas juos gyvenęs aferistas vėliau pats išsinuomojo butą.

„Ispanijos pareigūnai beveik savaitę jį stebėjo ir galiausiai surengė reidą. Kaip filme: trys automobiliai, keliolika ginkluotų pareigūnų.  Palaukė, kol jis išėjo iš namų, ir čiupo. Jis dar bandė bėgti, tačiau netoli tenubėgo“, - pasakojo G.Miltonas.

Vyras tvirtino, kad ispanai iki paskutinės minutės neturėjo informacijos apie tai, kad D.E.Kancleris ieškomas ir jį reikia sulaikyti. „Nežinau, kas dėl to kaltas, bet įtariu, kad kažko iki galo nepadarė mūsiškiai teisėsaugininkai“, - spėjo G.Miltonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo žiniomis, Ispanijos pareigūnai ketina pareikšti pretenzijas ir kartu su D.E.Kancleriu pabėgusiai jo sugyventinei, ir aferistą slėpusiems giminaičiams.

Į sukčiaus pinkles G.Miltonas pateko 2005-ųjų gegužę, kai jam, apsimetusiam pirkėju, bandė parduoti sklypą ir pastatą sostinėje.  Nuo tol G.Miltono sąskaita užblokuota, turtas - areštuotas. Jais G.Miltonas negalės naudotis tol, kol nebus išspręsta civilinė byla. O ši nebus pradėta, kol nebus baigta baudžiamoji.

Tomas Beržinskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų