• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinę teatro dieną uostamiesčio teatralai pasitiks „Padėkos kaukės“ apdovanojimais ir naujo spektaklio premjera.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulyje Teatro diena pirmąkart paskelbta švente XI Tarptautinio teatro instituto kongrese, vykusiame Vienoje, patvirtinus UNESCO. Šventė kovo 27-ąją minima nuo 1962 metų, rašoma „Klaipėdoje“.

REKLAMA

Šiemet jos išvakarėse, kovo 26-ąją, už reikšmingiausią Klaipėdos teatrinį metų įvykį, nuopelnus teatro menui uostamiesčio teatralams bus įteiktos „Padėkos kaukės“. Klaipėdos universiteto Mokomajame teatre 18 val. bus paskelbti laureatai ir vyks apdovanojimų ceremonija.

O 19.30 val. jau Žvejų rūmų teatro salėje bus parodyta trečioji šį sezoną uostamiesčio Dramos teatro premjera – teatro meno vadovo Povilo Gaidžio režisuota Justo Tertelio „Vienaveiksmė monopjesė pradedančiam aktoriui”.

REKLAMA
REKLAMA

Muziką spektakliui sukūrė kompozitorius Benhardas Calzonas. Vienos dalies vaidinimo herojus – iš tiesų, kaip ir pjesės pavadinime, pradedantis aktorius, scenos debiutantas Viačeslavas Mickevičius, režisieriaus ir Klaipėdos universiteto docento P. Gaidžio trečiosios aktorių laidos absolventas.

„Vienaveiksmės monopjesės pradedančiam aktoriui“ autorius J. Tertelis – nauja žvaigždė lietuvių nacionalinės dramaturgijos padangėje. Reta žvaigždė, nes dauguma tų, kurie bando jėgas dramaturgijoje, nėra teatro žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Tertelis – aktorius, vaidina teatro laboratorijos „Atviras ratas” spektakliuose. Taip pat ir savo debiutinėje pjesėje. Nacionalinės dramaturgijos festivalyje „Versmė 2007“ paties autoriaus vaidinama ji buvo pripažinta viena geriausių.

J. Tertelio „Vienaveiksmė monopjesė pradedančiam aktoriui“ – atviras, nuotaikingas ir neramus jauno aktoriaus pasakojimas – išpažintis apie viliojantį, magišką, paslaptingą ir sykiu baugų teatro pasaulį, apie meilę savo profesijai ir atsakomybę.

Pjesė sukurta gyva, šmaikščia kasdiene kalba. Lanksti, žaisminga, improvizacijai atvira draminė forma savotiškai provokuoja aktoriaus ir žiūrovų kontaktą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų