REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Komunistinė Kinijos diktatūra pirmą kartą viešai pripažino, kad neramumai, siautėję Tibete autonominiame regione, išplito ir į kitas provincijas, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinė „Xinhua“ naujienų agentūra teigia, kad Sičuano provincijoje per riaušes vyriausybiniams pastatams ir parduotuvėms padaryti itin dideli nuostoliai.

REKLAMA

Oficiali statistika teigia, kad per protestus Tibeto sostinėje Lasoje suimti 24 žmonės, o dar 170 esą savo noru pasidavė teisėsaugos organams iki Kinijos numatyto termino. Buvo teigiama, kad su pasidavusiais iki nustatyto laiko, bus elgiamasi gailestingai, tuo tarpu su visais kitais bus susidorota be gailesčio. Į Tibetą vis dar plūsta šimtai Kinijos karių, tuo tarpu, kaip pranešama, iš Lasos prievarta išvytas paskutinis Vakarų žurnalistas, tad informacijos srautas iš regiono yra itin ribotas, nes informacijos kontrolę perima Kinijos valstybinės naujienų agentūros, pateikiančios komunistinę propagandą.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad 24 suimtiesiems pateikti kaltinimai pavojaus nacionaliniam saugumui kėlimu, kūno sužalojimais, plėšimais, vandalizmu, padegimais bei kitais sunkiais nusikaltimais. Lasos generalinio prokuroro pavaduotojas jau pareiškė, jog įtariamieji turi būti itin giežtai nubausti. Galima tikėtis, kad bus surengti parodomieji teismai, kuriuose skirtomis milžiniškomis bausmėmis bus siekiama pasiųsti aiškų perspėjimą tolimesniems protestams besiruošiantiems aktyvistams.

Kinijos diktatūrinis režimas ir toliau teigia, kad neramumus Tibete sukėlė Dalai Lama bei jo parankiniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad situacija Lasoje pamažu stabilizuojasi.

Smurtas Tibeto sostinėje Lasoje prasidėjo praėjusią savaitę ir išplito į gretimas Kinijos provincijas, kuriose gyvena gausios tibetiečių bendruomenės. Pekinas teigia, kad riaušininkai nužudė 16 žmonių, tuo tarpu išeivijoje veikianti Dalai Lamos vadovaujama Tibeto Vyriausybė teigia, kad, malšindami protestus, Kinijos teisėsaugininkai nužudė daugiau nei 80 žmonių. Tokius kaltinimus komunistinis Kinijos režimas neigia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų