• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV pajėgų Irake bei Afganistane vado atsistatydinimas nereiškia, kad Vašingtonas keis savo politiką pagrindinio savo priešo Artimuosiuose Rytuose Irano atžvilgiu, tokius Pentagono patikinimus cituoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Admirolas Williamas Fallonas atsistatydino dėl į viešumą iškilusių nesutarimų su prezidentu George‘u W. Bushu. Spaudoje pasirodė žinios, kad admirolas nepritarė kariniams smūgiams Iranui. Pentagonas taip pat neigia kalbas, kad W. Fallono atsistatydinimas ženklina Baltųjų rūmų siekį užgniaužti bet kokią opozicinę nuomonę JAV valstybės aparate ir taip įtvirtinti G.W. Busho ir vadinamųjų „vanagų“ diktatą.

„Esquire“ žurnale pasirodžiusiame straipsnyje teigiama, kad admirolas W. Fallonas buvo pagrindinis žmogus, kliudęs G. W. Bushui įvykdyti karinę ataką prieš Iraną. Tačiau gynybos sekretorius Robertas Gatesas tikina, kad Baltųjų rūmų ir JAV karinių pajėgų Irake bei Afganistane vado pozicijos nesiskiria taip dramatiškai, kaip tą piešia žiniasklaida. R. Gatesas teigia, kad, tikint spauda, W. Fallono atsistatydinimas būtų paskutinės kliūties siekiant karo su Iranu pašalinimas. Tačiau tokius spaudos samprotavimus jis pavadino absurdiškais. Remiantis gynybos sekretoriaus žodžiais, JAV karinio smūgio Iranui šiuo metu neplanuoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų