• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Girtas, gerokai leistiną greitį viršijęs ir į trijų žmonių gyvybių pareikalavusią avariją patekęs verslininkas Mindaugas Krikščiūnas tikėjosi, kad išsisuks sumokėjęs vos 1000 litų baudą. Taip buvo nusprendę tyrimą nutraukę prokurorai ir teisėja. Tačiau Aukščiausiasis Teismas (AT) neleido įsigalioti absurdui ir nurodė, kad M.Krikščiūnas turi stoti prieš teismą, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Bauda paskirta dėl klaidos

Išsisukti nuo atsakomybės verslininkas mėgino apeliuodamas į Konstituciją. Nurodė, kad po avarijos jam jau buvo skirta bauda už vairavimą neblaiviam, o pagrindinis šalies įstatymas skelbia, jog dukart už tą patį nusikaltimą žmogaus bausti nevalia.

REKLAMA

Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo teisėjai Nidai Vigelienei šie argumentai pasirodė įtikinami. Ji nusprendė, kad avarijos bylos nagrinėti teisme negalima.

Kitaip manė jos kolegos iš Vilniaus apygardos teismo, kurie šią nutartį panaikino. M.Krikščiūnas pabandė ieškoti laimės AT, tačiau čia sulaukė galutinio nokauto.

AT kolegija konstatavo, kad „administracinio nubaudimo faktas nelemia baudžiamojo proceso negalimumo“. Nurodoma, kad nuobauda M.Krikščiūnui buvo paskirta dėl klaidos, kuri paaiškėjo tik atnaujinus prokurorų nepagrįstai nutrauktą tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, pasak AT, verslininkas kaltinamas pažeidęs taisykles ir sukėlęs avariją, per kurią trys asmenys žuvo, vienas buvo sužalotas. Tuo tarpu nubaustas jis tik už tai, kad vairavo neblaivus. Kolegijos nuomone, jei M.Krikščiūnas bus pripažintas kaltu, administracinė nuobauda jam galės būti panaikinta.

Verslininko skundas atmestas. Artimiausiu metu jis turės stoti prieš teismą.

Trijų žmonių žūtis

„Respublika“ rašė, kad tragiška avarija įvyko 2004-ųjų balandžio 9-ąją sostinėje, Minsko-Gurių gatvių sankryžoje. Čia „Opel Ascona“, vairuojama Žanos Milevskos, išvažiavo iš šalutinio kelio pagrindinį. Į jos automobilį įsirėžė dideliu greičiu atlėkęs „Mercedes-Benz“, vairuojamas M.Krikščiūno. Ž.Milevskos uošvė ir trylikametis sūnus žuvo iškart, vairuotoja mirė ligoninėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai nustatė, kad kelyje, kur leistinas greitis - 80 km/h, mersedesas skriejo mažiausiai 120 km/h greičiu. M.Krikščiūnui nustatytas lengvas girtumas.

Pradėtą tyrimą Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra buvo nutraukusi.  Tada konstatuota, jog įvykio kaltininkė - Ž.Milevska. Medžiaga buvo perduota policijai, ši M.Krikščiūnui skyrė 1000 litų baudą už vairavimą neblaiviam.

Be vyresniojo sūnaus, žmonos ir motinos gyventi likusio vilniečio Marjano Milevskio interesus ginantis advokatas Anatolijus Burinskas keliskart reikalavo atnaujinti tyrimą, bet prokurorai atsisakinėjo. Galiausiai tai padaryti ir perduoti bylą teismui jiems liepė sostinės 2-ojo apylinkės teismo teisėjas. Tuomet ir prasidėjo „galima-negalima“ maratonas, tašką padėjo tik AT.

Tomas Beržinskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų