REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš teismą stos du jaunuoliai, kurie įtariami per trumpą laiką apiplėšę penkis vilniečius.

REKLAMA
REKLAMA

Plėšikų baudžiamąją bylą prokuratūra išsiuntė Vilniaus miesto 2-ajam apylinkės teismui.

Anksčiau teistam 21-erių metų teistam D.B. ir 17-mečiui A.C. pareikšti įtarimai ne tik dėl plėšimų, bet ir dėl neteisėto kanapių laikymo. Narkotinės medžiagos buvo rastos pareigūnams ieškant iš žmonių pagrobtų daiktų.

REKLAMA

Pirmąja plėšikų auka tapo vilnietis V.T. Jis buvo užpultas 2007-ųjų rugsėjį vėlų vakarą.

D.B. jį sumušė bei pagrobė mobiliojo ryšio telefoną ,,Samsung SGH - E390'' su SIM kortele. Nukentėjusiajam buvo padaryta beveik 600 litų materialinė žala.

Praėjus valandai, prie negyvenamojo namo, esančio J.Basanavičiaus ir Muitinių gatvių sankryžoje, D.B. ir A.C. užpuolė, sumušė vilnietį P.L.T.

Papurškę į veidą ašarinių dujų, plėšikai pagrobė mobiliojo ryšio telefoną ,,Nokia 6233" su ausinuku bei SIM kortele. Nukentėjusiajam buvo padaryta 900 litų žala ir nežymus sveikatos sutrikdymas.

REKLAMA
REKLAMA

Spalio 2-osios naktį P.Cvirkos skverelyje buvo užpulti ir beisbolo lazda sumušti vilniečiai: G.P.P. ir A.R.

Iš G.P.P. buvo pagrobtas 700 litų vertės mobiliojo ryšio telefonas su SIM kortele, kurį nukentėjęs įvertino 700 litų, bei sporto klubo "Impuls" kortelė.

Iš kito asmens įtariamieji pagrobė telefoną ,,Motorola V3i" su SIM kortele, piniginę ir nuo rankos nusegė sidabrinę grandinėlę. Nukentėjusiajam buvo padaryta 1 tūkst. 457 litų turtinė žala.

Tą pačią naktį, apie pusę penkių ryto, prie Savanorių prospekto 11 numeriu pažymėto namo D.B. ir A.C. užpuolė vilnietę K.S.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grasindami peiliu, įtariamieji užvaldė jos rankinuką, kurioje buvo piniginė, neįgalumo pažymėjimas, pasas, socialinio draudimo pažymėjimas.

Nuo 27 metų moters kaklo užpuolikai nusegė auksinę grandinėlę bei pagrobė mobiliojo ryšio telefoną ,,Samsung X640" su SIM kortele. Nukentėjusioji K.S. materialinę žalą įvertino 280 litų.

Plėšikai įkliuvo būtent po šio plėšimo - policininkai juos sulaikė praėjus vos 20 minučių po nusikaltimo. Be pagrobtų iš vilnietės daiktų, pas juos policijos pareigūnai rado beveik 2,5 gramų narkotinės medžiagos - kanapių.

REKLAMA

Įtariamieji buvo uždaryti į areštinę. Pareigūnai atliko kratą įtariamojo D.B. namuose ir ten rado iš vilniečių pagrobtus mobiliojo ryšio telefonus, pinigines ir kitus daiktus.

Pasak Vilniaus apygardos prokuratūros pranešimo, nukentėjusieji plėšikus atpažino.

21 metų D.B. teismas skyrė kardomąją priemonę - suėmimą, o jo bendrininkui, nepilnamečiui A.C. prokuroras skyrė švelnesnį laisvės apribojimą - rašytinį pasižadėjimą neišvykti, įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje ir nepilnamečio prižiūrėjimą.

REKLAMA

Nukenėjusieji pareiškė civilinius ieškinius beveik už 1 tūkst. 300 litų.

Praėjusiais metais ikiteisminio tyrimo įstaigos Vilniuje užregistravo 1 tūkst. 354 plėšimus, iš jų išaiškinti ir ištirti tik 343, arba 25,3 proc.

2006 metais Vilniuje buvo užregistruoti 1 tūkst. 547 plėšimai, ištirta 413, arba 26,7 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų