REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėda ruošiasi jau ketvirtą kartą dalyvauti tarptautinėje investicijų ir nekilnojamojo turto parodoje MIPIM-2008, kovo 11-14 dienomis vyksiančioje Prancūzijos mieste Kanuose, rašo „Vakarų ekspresas“.

REKLAMA
REKLAMA

Be Klaipėdos, parodoje dalyvaus Vilnius ir Kaunas. Kiek kuklesnę nei didieji miestai ekspoziciją ketina pristatyti Panevėžys. Anksčiau į Kanus vykdavusi Šiaulių delegacija šiemet, kaip ir pernai, tai daryti atsisakė.

REKLAMA

Anot Klaipėdos mero pavaduotojos Juditos Simonavičiūtės, nepaisant to, kad iki šiol nė vienas Klaipėdos demonstruotas projektas nesulaukė konkrečių investuotojų, dalyvauti tokio rango parodoje esą išties verta. Tai esanti proga pareklamuoti miestą, be to, tokia paroda, kurioje atsispindi naujausios tendencijos nekilnojamojo turto ir statybų srityse, - puikus idėjų bankas.

Pasirengimo parodai darbai buvo patikėti dviem Vilniaus bendrovėms. Iš viso dalyvavimas parodoje MIPIM-2008 atsieis 930 tūkst. litų. Klaipėdos indėlis - 17,2 proc. šios sumos, arba 150-160 tūkst. litų. Dalį lėšų turėtų padengti rėmėjai bei Ūkio ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais mūsų šalies šūkis - „Lietuva - investicijų ašis“. 100 kv. metrų stende ir 50 kv. metrų terasoje Lietuva planuoja prisistatyti kaip naujosios Europos centras. Vilnius užsienio investuotojams pristatys 7, Kaunas ir Klaipėda - po 6 projektus.

Pasak Savivaldybės administracijos Ekonomikos ir strategijos departamento direktoriaus Ričardo Zulco, Klaipėda stengiasi pristatyti tokius projektus, kuriuos įgyvendinant būtų įmanomas glaudus viešojo ir privataus sektorių bendradarbiavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų