• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdis nesureikšmina liberalcentristų „blaškymosi“ ir tikisi tęsti centro dešiniųjų partijų derybas dėl naujos valdžios formavimo Vilniaus miesto savivaldybės taryboje.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalsąjūdiečiai planuoja surašyti laišką konservatoriams, jog jie yra pasiruošę dalyvauti formuojant centro dešiniųjų politinių jėgų bloką ir žada paremti dešiniųjų merą. Tačiau, pasak Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio, jiems nebūtų priimtinas meras iš kairiųjų partijų stovyklos.

REKLAMA

E. Masiulis taip pat mano, jog „liberalcentristai turėtų greitai nurims, o jų „blaškymasis, kai vieną dieną siūlo derėtis, kitą sako, kad nebesiderės, susijęs su kitais dalykais“.

 „Kiti dalykai“ gali būti susiję su liberalsąjūdiečių laukimu, kuomet Vilniaus apygardos teismas trečiąkart pasakys savo verdiktą vadinamojoje mero rinkimų byloje, kurioje liberalcentristų lyderis Artūras Zuokas ir su juo siejami „Rubicon group“ verslininkai kaltinami per sostinės mero rinkimus 2003-siais bandę papirkti tuometinį Vilniaus miesto tarybos narį Vilmantą Drėmą, trukdę jam pasinaudoti rinkimų teise ir neteisėtai apriboję laisvę.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas bus priimtas kovo 20 dieną. Jeigu A.Zuokas būtų pripažintas kaltu, jis netektų tarybos nario mandato.

Bendrą centro dešiniųjų jėgų bloką Vilniaus miesto savivaldybės taryboje burti ketino Tėvynės sąjunga, Liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga (LiCS). Iš pradžių buvo tikimasi susitarti tarpusavyje, o vėliau bloką stiprinti pakvietus socialdemokratus, kurie dabar yra sostinės valdžioje kartu su partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Lenkų rinkimų akcija.

Pagal Tėvynės sąjungos lyderio Andriaus Kubiliaus antradienį išdėstytą planą, sostinės meru galėtų tapti dešiniųjų partijų atstovas, LiCS pirmininkas A.Zuokas samprotavo apie merą konservatorių arba socdemą. Pats A.Zuokas sakėsi į jokius postus nepretenduosiąs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Vilniaus mero pareigas eina partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Juozas Imbrasas.

Liberalcentristai, pasipiktinę, kad jų lyderis įvardintas „kliūtimi“ bendradarbiavimui ir apkaltinę liberalsąjūdiečius tuščiu politikavimu, trečiadienį pareiškė nebesiderėsią su Liberalų sąjūdžiu ir nuo šiol kalbėsią tik su konservatoriais bei socialdemokratais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų