REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klajūnai liepsnojančiomis sielomis

Dažniausiai jie dėvi odinius rūbus, iš pirmo žvilgsnio yra kiek rūstoki, bet iš tiesų – labai šilti žmonės... Kalbame apie baikerius – žmones, kurie visą savo laisvalaikį paskiria motociklams bei malonumui, patiriamam kelyje. Prieš ketverius metus įregistruotas kėdainiečių motociklininkų klubas vos prieš kelias savaites tapo oficialiu ir pripažintu tarp visos Lietuvos baikerių.

REKLAMA
REKLAMA

Liemenes pašventino kunigas

Vasario 9-ąją pramogų centre „Vikonda“ vykusiame renginyje pristatytas kėdainiečių klubas, jo atributika. Tąkart į pramogų centrą susirinko beveik 80 baikerių. „Į mūsų herbo ir antsiuvų (taip vadinamą spalvų) pristatymą atvyko atstovai beveik iš visų Lietuvos baikerių klubų, o tai reiškia, kad mus gerbia ir prižįsta“, – sakė Ričardas Ragauskas, vienas iš klubo narių. Anot jo, ši diena tapo tarsi klubo gimtadieniu, mat svečiai atvyko su dovanomis ir sveikinimais.

REKLAMA

Prie gražių palinkėjimų prisidėjo ir Krakių parapijos klebonas Žydrūnas Paulauskas, atvykęs pašventinti naujų liemenių bei klubo pavadinimo „Burning Souls“ („Degančios sielos“ – autor.pastaba). Kėdainiečių baikerių klubo narius pasveikino ir garsiausia Lietuvoje baikerė, kuriai prieš keletą metų šiurpios avarijos metu neteko visos kairiosios kojos, Baltijos moterų baikerių klubo „Panthers“ viceprezidentė Ala Danasienė.

REKLAMA
REKLAMA

Savo veiklą rajono motociklininkai pradėjo dar 2004 m., kuomet įregistravo savo klubą. „Tuomet dar neturėjome oficialaus klubo statuso, tačiau jau dalyvavome daugelyje baikerių organizuojamų renginių. O oficialaus klubo statusą „Burning souls“ įgavo po pernai vykusio baikerių kongreso. „Kongresas – tai aukščiausia institucija baikerių judėjime. Norint tapti tikru baikeriu neužtenka vien važiuoti motociklu – reikia išpildyti daugybę reikalavimų. Laikydamiesi jų, turėjome atlikti nemažai pakeitimų savame klube – pakeisti pavadinimą, sukurti herbą bei antsiuvų spalvų derinį, kuris negali kartotis jokiame kitame šalies baikerių klube“, – kalbėjo R. Ragauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, antsiuvus iki šiol vyrukai turėjo tik priekinėje liemenės pusėje – čia buvo nurodytas klubo pavadinimas ir miestas. Po kongreso klubui buvo leista antsiuvus ir herbą nešioti ir ant nugaros, t.y. tapti oficialiai ir pripažintu klubu. „Tokie klubų pripažinimai kongresuose nėra labai dažnas reiškinys, dažnai norimo statuso suteikimo tenka laukti metus ar daugiau“, – pridūrė R. Ragauskas.

Savos taisyklės

Klubo prezidentu prieš ketverius metus buvo išrinktas Nikolajus Kalinovas, viceprezidento pareigos patikėtos Sauliui Kamarauskui. Šiuo metu klubą vienija 14 narių, kurių amžius – nuo 30 iki 50 metų. Anot klubo prezidento N. Kalinovo, būtų puiku, jei prie baikerių veiklos prisijungtų ir jaunimo. „Jei vaikinui 21-eri, važinėja galingesniu nei 700 cm3 motociklu ir turi noro prisidėti prie mūsų klubo narių – maloniai kviečiame“, – sakė prezidentas.

REKLAMA

 „Klube yra tam tikrų įsipareigojimų, tenka atsakingai dalyvauti įvairiuose renginiuose“, – sakė R. Ragauskas, einantis klubo finansininko – iždininko pareigas. Vykdami į renginius klubo nariai išsirenka ir „kelio kapitoną“, kuris visuomet važiuoja pirmas, turi tiksliai žinoti kelią, atsakingai laikytis eismo taisyklių. Anot R. Ragausko, baikeris gali priklausyti tik vienam klubui. „Kėdainiuose yra keletas baikerių, priklausančių kitų miestų klubams“, – pridūrė jis.

Laisvalaikis – kelyje ir susibūrimuose

„Baikeris – keliautojas... Laisvas žmogus. Motociklai mums – tai gyvenimo būdas, pagrindinis pomėgis ir aistra, čia lygiai tas pats kas žvejui – žūklė, o medžiotojui – medžioklė“, – sakė klubo prezidentas Nikolajus Kalinovas, šiam pomėgiui paskiriantis beveik visą savo laisvalaikį, ypač vasarą. Jis pripažino, kad baikeriai nėra ramaus būdo žmonės. ,,O ir motociklo valdymas – atsakingas dalykas. Visgi ši transporto priemonė turi du, ne keturis ratus, dar ir oro sąlygos neretai pasunkina situaciją “, – pridūrė R. Ragauskas. Pasiteiravus, ar „Burning souls“ nariams yra tekę patirti avarijų, jis atsargiai pasidžiaugė, kad ačiū Dievui, kol kas to pavyko išvengti. „Sakyti, kad nemėgstame greičio, būtų nesąmonė, tačiau vis tik važinėjame atsakingai ir greičiu nepiktnaudžiaujame, ypač miesto ribose“, – sakė R. Ragauskas ir pridūrė, kad jam didžiausias malonumas – grįžus iš darbo išlėkti motociklu kur nors už miesto ribų.

REKLAMA

Baikerių judėjime svarbu ir nuolatinis bendravimas su kitų miestų klubais, draugiškas dalyvavimas jų renginiuose. Per metus vyksta daugybė baikerių susibūrimų,  o vienas populiariausių „Bike Show Millennium“. R. Ragauskas,patikino, kad baikeriai moka atsipalaiduoti, o jų mėgstamiausia muzika – sunkusis rokas ir metalas.

Prabangus malonumas

„Mūsų motociklų parkas kasmet tobulėja, gražėja ir atsinaujina. Dabar nekantriai laukiame pavasario. Patikrinsime motociklų techninę būklę, nepamiršime motociklų puošybos elementų ir techniškai tvarkingu transportu išvažiuosime į Lietuvos, o taip pat, tikimės, ir į užsienio kelius“, – sakė R. Ragauskas. Jo teigimu, transporto priemonių priežiūrai ir išlaikymui prireikia ne tik nemažai laiko, bet ir lėšų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Baikerių judėjimas – labai prabangus malonumas. Brangiai kainuoja kuras, speciali apranga, įvairūs įrenginiai, remontas, o ką jau kalbėti apie pačius motociklus, kurių kainos prilygsta gerų automobilių kainoms“, – sakė klubo finansininkas. Anot jo, kol kas tik keli klubo nariai turi visų labiausiai vertinamus „Harley Davidson“ markės motociklus, o pats sakėsi vairuojąs „Kawasaki Vulcan 1500“ markės motociklą. Ta proga jis išreiškė viltį, kad  rajono įmonės ir organizacijos parems klubą finansiškai ir pažadėjo, kad baikeriai kiek galėdami prisidės prie įvairios veiklos bei pasirodymų miesto ar rajono rengiamuose renginiuose.

Justina JAKOVLEVA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų